Zvětšení prodejní plochy o 400 metrů čtverečních, více parkovacích míst na parkovišti před prodejnou, navýšení stálého sortimentu o více než 800 artiklů, pokladní zóna se šesti samoobslužnými pokladnami, možnost nakupování přes mobilní aplikaci, moderní chladící a mrazící boxy, zákaznické terminály, nabíječka na elektromobily. To jsou některé z novinek prodejny Kaufland v Trutnově. Uzavřená byla od 12. dubna. "Naše prodejna byla už starší a všichni věděli, že její modernizace je potřebná a že pomůže zákazníkům i zaměstnancům. O přestavbě se ve městě diskutovalo pět let, takže pro naše stálé zákazníky to nebyla novinka. Nyní se mohou těšit na příjemné prostředí prodejny vybavené moderními technologiemi," říká vedoucí trutnovské prodejny Janka Ftáčníková.

Co čeká zákazníky na sídlišti Zelená louka?

Je toho spousta. Například moderní čerstvé pulty uzenin, lahůdek, sýrů a čerstvého masa, vyhřívaná vitrína na grilovaná kuřata nebo úsek čerstvého pečiva se zasklením. Dále pak nový sortiment chlazených regionálních piv a sortiment pro rychlé občerstvení To-Go. Na parkovišti před prodejnou nyní bude více parkovacích míst a také nově instalovaná nabíječka na elektromobily. V blízkosti prodejny jsme také umístili hmyzí hotel.

Lidé vyrazili nakupovat do trutnovského Kauflandu ve čtvrtek před velikonočními svátky. Obchodní dům čeká od 12. dubna rekonstrukce.
Trutnov staví kvůli rekonstrukci Kauflandu provizorní parkoviště na Zelené louce

Jaké se změnila prodejna po technické stránce?

Atmosféru budovy nově podtrhne barevná výmalba prodejních ploch, nové LED osvětlení, regály nebo nový chladící nábytek. Orientaci a nakupování ulehčí přehledný navigační systém. Na zákazníky čeká náš nejnovější typ pokladní zóny s odkládací plochou a s ochrannými plexiskly, jejíž součástí je šest samoobslužných pokladen. Na prodejně bude možné nakupovat přes mobilní aplikaci K-Scan. Součástí filiálky je i nová koncesionářská plocha včetně Food Courtu, zmodernizované jsou i zákaznické toalety se samostatným přebalovacím pultem. Zrekonstruovali jsme i zázemí pro naše zaměstnance, tedy šatny, toalety, společenskou místnost a kuchyňku s jídelním prostorem.

Lidé vyrazili nakupovat do trutnovského Kauflandu ve čtvrtek před velikonočními svátky. Obchodní dům čeká od 12. dubna rekonstrukce.
FOTO: Kaufland zavře už za několik dní, od 12. dubna ho čeká rekonstrukce

Další novinkou jsou zákaznické terminály. Můžete přiblížit, o co jde?

Terminály jsou takové malé obrazovky umístěné na prodejní ploše. Budou například u čerstvých úseků či nápojů. Slouží nejen k ověření cen, ale zákazník navíc u nich získá údaje o složení výrobků, informace o akčních výrobcích či plánek prodejny.

Co chystáte v den otevření ve středu 14. července?

Kromě akční nabídky bude po celý den přichystán doprovodný program ve stylu letní párty, s ochutnávkou produktů našich vlastních značek a soutěž o nákup zdarma. Nezapomínáme ani na místní komunitu. Finanční částkou podpoříme místní Středisko volného času Trutnov a také pro ně zorganizujeme v červenci grilování našeho masa K-Mistři od fochu z Modletic.

Známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich obsluhoval v sobotu zákazníky v trutnovském Kauflandu.
VIDEO: Šéfkuchař za pultem. Zdeněk Pohlreich obsluhoval v trutnovském Kauflandu