Restaurace vyrostla během letošního roku v obchodní zóně na výpadovce na hory, kde sídlí Tesco, OBI a další prodejny včetně rychlého občerstvení Master Burger. Vybudovala ji investiční skupina DRFG ve spolupráci se stavební společností RBK z Prahy. Pro KFC, které se specializuje na produkty se smaženým kuřecím masem, půjde o 114. provozovnu v Česku. Trutnov bude teprve druhým místem v Královéhradeckém kraji, kde otevře. V Hradci Králové má tři pobočky.

Fast food restaurace KFC otevře v Trutnově v úterý 30. listopadu.Fast food restaurace KFC otevře v Trutnově v úterý 30. listopadu.Zdroj: Deník/Jan Braun

KFC je americká nadnárodní korporace a obchodní řetězec fast food restaurací, zabývající se prodejem rychlého občerstvení, zvláště pak smaženým kuřecím masem v různých podobách. Patří do skupiny Yum! Brands. Působí ve více než 100 zemích světa. První restauraci založil v roce 1930 Harland Sanders.

V České republice zahájilo KFC provoz v roce 1994 a jeho první restaurace byla ve Vodičkově ulici v Praze. Ročně se v KFC na celém světě prodá 914 miliónů kousků kuřat. KFC otevírá na světě průměrně jednu restauraci denně.