Společně s hereckými kolegy představil film Špindl, který měl v zasněženém skiareálu Svatý Petr exkluzivní předpremiéru. Promítal se po setmění pod širým nebem. Do kin půjde poprvé 21. prosince. „Na zahájení jsem tady nikdy nebyl. Na internetu jsem vždycky viděl spoustu hvězd kategorie B, C, D. Až letos konečně přijelo áčko. Tak jsem tady. Doufám, že Andrea Verešová ukáže zlaté lyže,“ povídal typicky po svém Jakub Kohák.

Jakou roli máte v horské komedii Špindl?
Jsem frontman, majitel a hlavní postava kapely, která má ve Špindlu stálé angažmá a hraje pro lidi, kteří chtějí tančit a poslouchat kvalitní muziku.

Nemrzí vás, že jste nedostal roli na lyžích?
Myslím si, že film nemá být primárně o profesionálních lyžařích, závodnících a šampionech. Takže by bylo zbytečné obsadit tak skvělého a vynikajícího lyžaře do role obyčejného lyžaře. To by byla škoda. Už jenom styl mé jízdy by naznačoval, že se držím zpátky.

Jste lepší muzikant nebo lyžař?
Tyto dvě činnosti se těžko srovnávají. V obou dosahuji nezměrných, hvězdných, fenomenálních úspěchů.

Co vy a hory? Jezdíte na ně často nebo nevyhledáváte horská střediska?
Nějak to neřeším. Kam mě život pošle, tam jedu.

Užil jste si natáčení ve Špindlu, které probíhalo letos v únoru a březnu?
Já jsem natáčel jen tři dny, ani jednou jsem ve Špindlu nespal. Vždycky jsem jen natočil a jel domů. Mám malou, ale významnou roli. Natáčení bylo pěkné. Hodně jsem byl s Davidem Gránským, který je členem kapely. Znali jsme se z pořadu Tvoje tvář má známý hlas. Takže to bylo přátelské, legrační a zábavné.

Ve filmové kapele jste se tedy sladili dobře?
Jako frontman jsem to celé vedl, on tam zpíval jako benjamínek. Plnil moje pokyny.

Zahájení zimní sezny ve Špindlerově Mlýně.
OBRAZEM: Hurá na lyže! aneb Zahájení zimní sezony ve Špindlu