Jedenáct týmů lákalo návštěvníky lahodnou vůní a chutí pečlivě chystaných pokrmů. Podle pravidel organizátorů ze spolku STŘEMCHA družstva musí uvařit vepřový guláš v kotlících na otevřeném ohni v limitu tří hodin, a to z tří kilogramů masa - vepřového boku a plecka. Jak se jim dílo povedlo, hodnotili návštěvníci při ochutnávkách.

Vítězem soutěže o nejlepší kotlíkový guláš ve zcela zaplněném areálu parku v Bílé Třemešné se stal, podle mnohých naprosto zaslouženě, jičínský tým Od našich. Účastníci soutěže připravili různé druhy gulášů, vedle klasických také fazolové, vydatně proložené cibulí či s kořením ze Srí Lanky. Návštěvníci hodnotili známkami podle školní stupnice vedle chuti rovněž tuhost masa, barvu guláše, jeho hustotu i pracoviště, na kterém pokrm v kotlíku připravovali.