Zhruba dva tisíce zájemců neodolaly sluníčku a přišly se podívat na otevření. „Konečně se naplnil dávný sen mecenáše Bohuslava Jana Horáčka, který stál u zrodu celého sportovního areálu," řekl bývalý starosta Milan Hejduk. „Stále věřím, že Turnováci jednou naplní původní Horáčkovu vizi a postaví tu ještě krytý bazén a moderní hotel. Místa je tu dost a město i pan Horáček si to zaslouží," dodal Hejduk.

Zatímco slavnostní přestřihnutí pásky odstartovalo program velkého tanečního orchestru a dalších hudebních skupin, starosta Tomáš Hocke s oběma mladými místostarostkami se postaral o dokonalou show. Za doprovodu muziky a roztleskávaček z místních akvabel se společně vrhli do devatenáctistupňové vody, aby tak pokřtili zrod nového vodního sportoviště, na které po zavezení Doláneckého koupaliště občané města čekali skoro sedmnáct let.

ZATÍMCO ve zdařilé divácké show obě místostarostky opatrně zkoušejí vodu, starosta Tomáš Hocke si nenechal vzít radost z dobře dokončeného díla.

Koupaliště pokřtili skokem do vody

Teploty na koupání ještě nejsou, otevření sportovně – rekreačního areálu ale přilákalo obrovské množství lidí.

„Je to krásné a moderní koupaliště, ale jsem spíše zvědavý na dojmy ostatních návštěvníků. Já mám k němu totiž docela jiný vztah, protože jsme na jeho výstavbě strávili rok a půl života. Navíc coby projektant pozemních staveb jsem k tomu měl blízko," řekl starosta Tomáš Hocke. „Ekonomika takových staveb je vždycky problém, ale počítám, že ztráta z provozu bude tak do milionu, v nejlepším případě bychom se mohli dostat i na pověstnou nulu," odhadl.

Občané se z nového sportoviště evidentně radovali, nicméně řada z nich si ani v této chvíli neodpustila vzpomínku na někdejší přírodní areál, který v parných letních dnech osvěžil i tři tisícovky lidí. „Je jasné, že kapacita tomuhle městu nestačí (150-200 osob), takže v horkých dnech nám zbude zas jen ta Jizera," podotkl jeden z návštěvníků. „Areál je pěkný, avšak naše stanovisko znáte. Je to luxus, který bude stát město v budoucnu peníze," podotkla zastupitelka Šárka Červinková (ČSSD).

Otakar Grund