Dřív to byla škola dětské ozdravovny s ubytováním, dnes budova v havarijním stavu. Ač tři roky zavřená, stojí však na lukrativním místě nedaleko sjezdovek. „První rok jsme to ještě temperovali, ale teď už je všechno odpojené," podotkl ředitel ozdravovny Zdeněk Vít.

„Veřejná dražba je nejprůhlednější způsob prodeje krajského majetku. Postup je striktně stanovený, s téměř nulovým prostorem pro korupční jednání," řekl krajský radní pro investice a majetek Josef Dvořák.

Odhadní cena 3 miliony bude zároveň cenou vyvolávací. Kdo bude chtít přihodit, musí vytáhnout minimálně 10 tisíc korun. Každý účastník musí předem složit dražební jistotu 300 tisíc korun „Předpokládáme, že suma vzroste minimálně o 100, možná i 150 procent. S částkou přes 6 milionů budeme spokojení," načrtl Josef Dvořák.

Finance chce kraj vrátit do svého majetku a svých organizací. V případě špindlerovské dražby peníze putovaly do budov Sdružení ozdravoven a léčeben, podobný scénář by se mohl opakovat i tentokrát. Zateplit a opravit je třeba objekty, které sdružení v majetku zůstanou.