Poprvé v historii se stalo, že diváci i porota se shodli na stejném vítězi. Nejlepší guláš podle nich uvařil tým Spolek amatérů Velká Úpa, který tak vyhrál obě kategorie. Druhé místo bylo v obou kategoriích rovněž stejné, patřilo Hotelu Horizont. Na třetím místě byla v hodnocení diváků Bouda Máma, u poroty obsadila bronzovou pozici Bouda Jelení Louky.
V akci se představil v Peci pod Sněžkou také maxijedlík Jaroslav Němec, král soutěží v pojídání čehokoliv. V sobotu spořádal rekordních 19 porcí guláše během pěti minut.
Další velká gastronomická akce se uskuteční v Krkonoších v sobotu 7. října. Kuchaři budou soutěžit o nejlepší horskou polévku při Maloúpské vařečce. Nebude se konat na jednom místě, ale zavede návštěvníky přes celou Malou Úpu, aby nakoukli soutěžícím pod pokličku až „do kuchyně“. Start bude průběžně mezi 9.30 a 13.00 u Galerie Celnice přímo na hranicích a končit se bude u hotelu Javor ve Spáleném Mlýnu.