V letošním roce slavnostně ukončilo dvousemestrální studium sedmnáct studentů ze Dvora Králové z původních 34 imatrikulovaných. „Studium se uskutečnilo díky finanční podpoře města, které hradilo část nákladů za seniory. Střední škola informatiky a služeb poskytla zdarma prostory pro výuku. Studenti měli příležitost zdokonalit se v počítačové gramotnosti, v angličtině a získat znalosti v oblasti práva a psychologie," upozornila vedoucí konzultačního střediska vysoké školy Monika Štodtová.

Prohloubí znalosti

Vysoká škola podnikání kromě běžícího bakalářského programu pořádá také kurzy dalšího vzdělávání pro bakaláře. Například neúspěšní uchazeči o magisterské studium se mohou přihlásit do kurzu Pokročilé podnikání, které škola nabízí. Studium je dvousemestrální.

„Jeho smyslem je připravit uchazeče na navazující magisterské studium a prohloubit jejich znalosti a dovednosti v oblasti podnikání," upozornila na novinku Monika Štodtová.

Když získá student osvědčení o absolvování kurzu a úspěšně projde také přijímacím řízením do magisterského studia, bude rovnou zařazen do druhého semestru.