VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Kuchaři pod vedením Jiřího Švestky připravovali dobroty pro Gastronomické dny

Pec pod Sněžkou - Dvouhodinovou degustaci o pěti chodech si v sobotu večer vychutnávali v hotelu Horizont účastníci letošních Gastronomických dnů šéfkuchaře.

10.12.2017
SDÍLEJ:

Gastronomické dny v hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou.Foto: Deník/ Jana Mudrová

Popíjeli k tomu pečlivě vybraná moravská vína z partnerského vinařství Chateau Valtice. Jednotlivé chody představili šéfkuchař Jiří Švestka a ředitel zmíněného vinařství Marek Šťastný. Maximální počet čtyřiceti míst na tento pozoruhodný večírek zaplnili hosté rezervacemi velmi rychle. Není divu, vždyť pro zdejší kolektiv kuchařů jsou Gastronomické dny vyvrcholením každého roku a zpestřují období před Vánocemi.

„Nápady na jednotlivé chody formujeme během celého roku. Je to kolektivní práce. Jakmile někdo z nás navrhne konkrétní pokrm, hned ho zkoušíme a chuťově vylaďujeme,“ popsal pro Deník šéfkuchař Jiří Švestka, rodák z jihomoravské vinařské obce Bulhary.

Nejen pro návštěvníky, kteří díky dvoudenní akci mohou ochutnat neobvyklá jídla, ale také pro kuchaře samotné, jsou Gastronomické dny příležitostí, jak přichystat něco nového, neobvyklého. Nic se rok od roku neopakuje. A letos mohli mistři gastronomie dát volnou uzdu fantazii a umu již po dvanácté.

„Některá jídla, která mají u návštěvníků Gastronomických dnů úspěch, se následně dostanou i do stálé nabídky naší restaurace.“ podotkl Ilja Šedivý, předseda představenstva společnosti Regata Čechy, která hotel Horizont provozuje již dvacátým třetím rokem.

Gastronomické dny letos představily devět hlavních pokrmů, tři teplé a dva studené předkrmy, dvě polévky a dva dezerty.

V nabídce chodů se letos zaskvěl například blanžírovaný vepřový mozeček s rajčatovým ragú, podávaný s míchanými vajíčky a marinovanými smrži v Portském víně.

Chuťové pohárky příjemně potěšila třeba jemná krémová polévka z pečeného česneku s restovanými slaninovými krutonky. Úspěch při hlavním večeru slavil spider steak z telecího masa s fazolovým ragú a tuřínem pečeným na přepuštěném másle. Ze sladkostí upoutal nejen pomerančový dortík, ale i nočky z odpalovaného těsta na čokoládovém mascarpone s čerstvými fíky marinovanými v cukrovém roztoku a jadérky z granátového jablka v dezertním víně a medu. „Jsem rád, že se lidé na naše dny vracejí. Přijíždějí hlavně z okolních měst. Vídám tu známé tváře, to člověka potěší,“ uzavřel šéfkuchař Jiří Švestka.

Autor: Jana Mudrová

10.12.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Výroba - Výroba Elektromechanik elektrických zařízení 14 000 Kč Elektromechanici elektrických zařízení (kromě zařízení v dopravních prostředcích) ELEKTROMECHANIK, ELEKTROMECHANIČKA. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 14000 kč. Volných pracovních míst: 4. Poznámka: pracovník na montáži elektrotechnických zařízení, praxe v oboru vítána, , i na zkrácený pracovní úvazek, , Závodní stravování, motivační odměny, jubilejní odměny, dodatková dovolená., , kontakt: osobně PO - PÁ od 8.00 do 14.00 hod.,. Pracoviště: Eprona a.s., 512 45 Rokytnice nad Jizerou 3. Informace: Metelková, +420 481 549 127. Gastronomie - Gastronomie Pomocní kuchaři 15 500 Kč Pomocní kuchaři Kuchař - ka, pomocný kuchař - ka. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 15500 kč. Volných pracovních míst: 4. Poznámka: KUCHAŘ - KA, POMOCNÝ KUCHAŘ - KA , Popis pozice: pomocné práce v kuchyni, vaření pro cca.50 lidí denně, úklid, Požadujeme: spolehlivost, pracovitost, bezúhonnost, Nabízíme: ubytování a stravu. Pracoviště: Mapab s.r.o. - pracoviště, 543 51 Špindlerův Mlýn. Informace: Pavel Švéda, . Gastronomie - Gastronomie Kuchař/pizzař 45 000 Kč Kuchaři (kromě šéfkuchařů) Kuchař - ka. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Neurčeno, úvazek: . Mzda min. 45000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: KUCHAŘ - KA - vyuč., praxe, spolehlivost, ubytování zajištěno.. Pracoviště: Lyžařská s.r.o. - pracoviště, 542 21 Pec pod Sněžkou. Informace: Karel Vít, +420 774 304 091. Gastronomie - Gastronomie Číšník, servírka 18 000 Kč Číšníci a servírky Číšník - servírka. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Turnusové služby, úvazek: . Mzda min. 18000 kč, mzda max. 22000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: ČÍŠNÍK - SERVÍRKA- vyuč. i zauč. s praxí , možno i absolvent , částečná znalost NJ, dlouhý krátký týden., nutný telef. kontakt předem, vhodné pro uchazeče z místa nebo blízkého okolí. Pracoviště: Iva imlaufová - penzion imlauf, 543 02 Vrchlabí 4. Informace: Iva Imlaufová, +420 739 309 768.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Víkend podnapilý řidič ukončil nárazem do stromu.
3

Víkend podnapilý řidič ukončil nárazem do stromu

Čelní střet automobilů odnesli zraněním dva lidé.
3

Čelní střet dvou aut odnesli zraněním dva lidé

Osobní setkání s gorilou? To je neskutečný zážitek, říká fotograf Milo

Trutnov - Profesionální fotograf, cestovatel a dobrodruh Miloš Šálek (42) zaujal veřejnost snímky horských goril, které v těchto dnech vystavuje v přízemí Městského úřadu v Trutnově pod názvem Miloš Šálek - Uganda nejen po stopách horských goril.

Ovlivní sucho zasněžování? Lyžařské areály očekávají příchod srážek

Špindlerův Mlýn - Blížící se lyžařská sezona přinese zasněžování svahů, které je náročné na spotřebu vody. Podle provozovatelů skiareálů však současný nedostatek vody výrobu sněhu zásadně neohrožuje, protože do začátku zimy se situace může změnit.

Kasper a Adamec byli oceněni v polské Svidnici

Trutnov - Místní průmyslník David Kasper a trutnovský starosta Ivan Adamec se zařadili mezi oceněné při prestižním pátečním galavečeru v polské Svidnici. Informaci zveřejnil server swidnica24.pl.

Úder v závěru. A Kocbeře na Dubině slavily vítězství

Trutnov - Pouze jedno okresní derby bylo odehráno v rámci 11. kola krajské soutěže JAKO I. B třídy. Na trávník Bílé Třemešné dorazil velký rival z Kocbeří a po divokém průběhu si z Dubiny odvezl všechny tři body.

DALŠÍ ČLÁNKY Z RUBRIKY

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT