VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Kuchaři pod vedením Jiřího Švestky připravovali dobroty pro Gastronomické dny

Pec pod Sněžkou - Dvouhodinovou degustaci o pěti chodech si v sobotu večer vychutnávali v hotelu Horizont účastníci letošních Gastronomických dnů šéfkuchaře.

10.12.2017
SDÍLEJ:

Gastronomické dny v hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou.Foto: Deník/ Jana Mudrová

Popíjeli k tomu pečlivě vybraná moravská vína z partnerského vinařství Chateau Valtice. Jednotlivé chody představili šéfkuchař Jiří Švestka a ředitel zmíněného vinařství Marek Šťastný. Maximální počet čtyřiceti míst na tento pozoruhodný večírek zaplnili hosté rezervacemi velmi rychle. Není divu, vždyť pro zdejší kolektiv kuchařů jsou Gastronomické dny vyvrcholením každého roku a zpestřují období před Vánocemi.

„Nápady na jednotlivé chody formujeme během celého roku. Je to kolektivní práce. Jakmile někdo z nás navrhne konkrétní pokrm, hned ho zkoušíme a chuťově vylaďujeme,“ popsal pro Deník šéfkuchař Jiří Švestka, rodák z jihomoravské vinařské obce Bulhary.

Nejen pro návštěvníky, kteří díky dvoudenní akci mohou ochutnat neobvyklá jídla, ale také pro kuchaře samotné, jsou Gastronomické dny příležitostí, jak přichystat něco nového, neobvyklého. Nic se rok od roku neopakuje. A letos mohli mistři gastronomie dát volnou uzdu fantazii a umu již po dvanácté.

„Některá jídla, která mají u návštěvníků Gastronomických dnů úspěch, se následně dostanou i do stálé nabídky naší restaurace.“ podotkl Ilja Šedivý, předseda představenstva společnosti Regata Čechy, která hotel Horizont provozuje již dvacátým třetím rokem.

Gastronomické dny letos představily devět hlavních pokrmů, tři teplé a dva studené předkrmy, dvě polévky a dva dezerty.

V nabídce chodů se letos zaskvěl například blanžírovaný vepřový mozeček s rajčatovým ragú, podávaný s míchanými vajíčky a marinovanými smrži v Portském víně.

Chuťové pohárky příjemně potěšila třeba jemná krémová polévka z pečeného česneku s restovanými slaninovými krutonky. Úspěch při hlavním večeru slavil spider steak z telecího masa s fazolovým ragú a tuřínem pečeným na přepuštěném másle. Ze sladkostí upoutal nejen pomerančový dortík, ale i nočky z odpalovaného těsta na čokoládovém mascarpone s čerstvými fíky marinovanými v cukrovém roztoku a jadérky z granátového jablka v dezertním víně a medu. „Jsem rád, že se lidé na naše dny vracejí. Přijíždějí hlavně z okolních měst. Vídám tu známé tváře, to člověka potěší,“ uzavřel šéfkuchař Jiří Švestka.

Autor: Jana Mudrová

10.12.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Gastronomie - Gastronomie Číšník, servírka 15 000 Kč

Číšníci a servírky Číšník - servírka. Požadované vzdělání: neúplné základní. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 15000 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: ČÍŠNÍK - SERVÍRKA , Náplň práce: prostírání stolů čistým stolním prádlem, příbory, nádobím a sklenicemi; vítání zákazníků a nabízení jídelních a nápojových lístků; poskytování poradenství při výběru pokrmů a nápojů; přijímání objednávek na pokrmy a nápoje a jejich předávání do kuchyně nebo zaměstnancům u baru; podávání pokrmů a nápojů u stolu; sklízení stolů a předávání použitého nádobí a příborů zpět do kuchyně předkládání účtů, přijímání plateb, obsluha pokladen a přístrojů na platební karty., Požadujeme: ochotu pracovat, flexibilitu, manuální zručnost, praxe v oboru výhodou, čistý trestní rejstřík, První kontakt: emailem nebo telefonicky (každé úterý od 13-15 hod.), Pracovní doba: 12.00 - 20.00. Pracoviště: Hotelklik a.s. - pracoviště, 543 51 Špindlerův Mlýn. Informace: Filip Ryba, +420 734 445 185.

Doprava a logistika - Doprava a logistika Obsluha zemních a příbuzných 18 000 Kč

Obsluha zemních a příbuzných strojů Stavební dělník, strojník, řidič. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Pružná pracovní doba, úvazek: . Mzda min. 18000 kč, mzda max. 28000 kč. Volných pracovních míst: 3. Poznámka: STAVEBNÍ DĚLNÍK, STROJNÍK, ŘIDIČ - ŘP skupiny C, strojnický průkaz, rypadla kolová, pásová, práce po ČR dle zakázek , tel. kontakt možný od 8.00 - 15.00 hod.. Pracoviště: Ing. pavel landsperský, Etrichova, č.p. 591, 541 02 Trutnov 4. Informace: Pavel Landsperský, +420 777 752 860.

Výroba - Výroba Obsluha strojů 13 500 Kč

Obsluha šicích a vyšívacích strojů OBSLUHA ŠICÍCH A VYŠÍVACÍCH STROJŮ. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Nepřetržitý provoz, úvazek: . Mzda min. 13500 kč. Volných pracovních míst: 4. Poznámka: práce na 3 měsíce, , kontakt: osobně - Liberec, Třída 1. máje 97/25, e-mailem. Pracoviště: Justone s.r.o. - singing rock s.r.o. semily, Bořkovská, č.p. 13, 513 01 Semily. Informace: Nataliia Danylych, +420 606 607 688.

Služby - Služby Uklízeč, uklízečka 12 000 Kč

Ostatní uklízeči a pomocníci Hospodyně, správcová, uklízečka, pomocnice sekretářky. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 12000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: HOSPODYNĚ, SPRÁVCOVÁ, UKLÍZEČKA, POMOCNICE SEKRETÁŘKY, - pečlivost, spolehlivost, loajalita, zodpovědnost, základní s PC ( skenování, kopírování, přepisování textů), ochota učit se novým věcem, ŘP a osobní automobil nutný. Pracoviště: Stavant cz s.r.o., Horní brána, č.p. 6, 543 71 Hostinné. Informace: Klára Antošová, .


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

V pražské zoo nese jeho rukopis dětský park Bororo, v Krkonoších tvořil sochař Matěj Hájek herní krajinu.
22

Autor ze Ztohoven: Je to dětské hřiště na steroidech

Stavba začíná. V Peci pod Sněžkou vyroste dopravní terminál s parkovacím domem, který přinese horskému středisku 457 nových parkovacích míst.

Pec začíná stavět velký parkovací dům s dopravním terminálem za 167 milionů

Plavci mají na Dolcích utrum. Hygienici koupání zakázali

Trutnov – Plavecká sezóna na koupališti ve volné přírodě Dolce u Trutnova předčasně skončila. Pracovníci krajské hygienické stanice tu provedli rozbor vody, který se ukázal jako nevyhovující.

OBRAZEM: Natřískané Bojiště si užívalo dvacátý Obscene Extreme

Trutnov - Tisíce fanoušků nejdrsnější hudby se přijely vyřádit od středy do neděle na jubilejní 20. ročník výjimečného festivalu Obscene Extreme a zaplnily trutnovské Bojiště.

Kulhavý v Peci slavil sedmý český titul. Ženám vládla Škarnitzlová

Pec pod Sněžkou /FOTO/ - Sedmý titul mistra České republiky v cross country horských kol vybojoval zlatý a stříbrný olympijský medailista Jaroslav Kulhavý.

Osm let dotačního portálu kraje

Královéhradecký kraj - Žadatelé o dotace již osm let využívají Krajský dotační portál Královéhradeckého kraje „DOTIS“. První zakládací dokument portálu byl do systému vložen 22. 11. 2010 a již 21. 12. 2010 byla podána první žádost o dotaci z rozpočtu Královéhradeckého kraje.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT