Letos, stejně jako loni, zažívá nezvyklou situaci. Na dlouho ji vyřadila z provozu epidemická situace. Až v sobotu se mohli návštěvníci východních Krkonoš poprvé od 26. prosince svézt na Černou horu. Lidé musí mít po celou dobu přepravy respirátory. Na Černé hoře u horní stanice lanovky mohli využít otevřené výdejní okénko Fordbaru.

"V kabince nebo na sedačce spolu cestují pouze ti, kteří spolu na hory přijeli. Je jedno, zda jde o dvojici, nebo malou rodinnou skupinku. Aby byla přeprava ještě rychlejší a bezpečnější, je možné koupit si jízdenku na lanovku on-line," upřesnila mluvčí SkiResortu Černá hora - Pec Zina Plchová. On-line je možné si rezervovat také horské elektrokolo i koloběžku, se kterou můžete absolvovat sjezd z Černé hory.

Příští týden se rozjedou poprvé po nuceném přerušení provozu lanovky v Krkonoších. Černohorský Express z Janských Lázní začne jezdit v sobotu 15. května.
Horská střediska ožijí, lanovky se probudí. Dokresluje to amatérismus, říkají

"Kromě horských elektrokol Qayron pro dospělé máme v nabídce také dětská elektrokola a vozíčky Thule, které je možné zapojit za elektrokolo. Vyrazit na kola v horském terénu tak může opravdu celá rodina," uvedla Plchová. "Rezervovat na konkrétní den a zaplatit on-line je možné i bez registrace. Potvrzení přijde do e-mailu a samotné vyzvednutí horského elektrokola nebo koloběžky je pak otázkou pár okamžiků," dodala.

Náčelník Lanové dráhy Sněžka Jiří Špetla.
Nový náčelník lanovky na Sněžku věří lidem, že budou ve frontě ukáznění

Kabinková lanovka z Janských Lázní na Černou horu bude jezdit v květnu o víkendech, od června by měla být v provozu denně. Sedačková lanovka Portášky ve Velké Úpě začne jezdit ve víkendovém režimu od soboty 22. května. O sobotách a nedělích bude v provozu i v červnu. Rovněž Herní krajina Pecka se pro návštěvníky otevře v sobotu 22. května.

V Krkonoších začala v sobotu jezdit také lanovka ze Špindlerova Mlýna na Medvědín. Od středy je v provozu Lanová dráha Sněžka.

Frézování cesty na Labskou boudu v Krkonoších. Sněžná fréza se ve čtvrtek prokousávala sněhovými bariérami u mohyly Hanče a Vrbaty.
K Labské boudě stále míří běžkaři, fréza se k ní přes sněhovou zeď neprokousala