Znovu narůstající poptávka stavebních prací se dotkla i Dvora Králové.

Všímavý občan již totiž po toulkách městem určitě zaznamenal, že před několika týdny začal stavební ruch v okolí zdejšího náměstí T. G. Masaryka.

Dvě budovy najednou

V rohu, kde se náměstí napojuje na Revoluční ulici začala rekonstrukce domů. Až do prosince letošního roku zde stavbaři budou pracovat na přeměně dvou historických budov v polyfunkční dům.

Hlavním důvodem rekonstrukce je, že jedna z budov byla již delší dobu v havarijním stavu a druhá také dosluhovala. Proto se investor rozhodl pro kompletní rekonstrukci objektů netradičním způsobem. Cílem je vytvořit víceúčelový prvek v centru města, který bude atraktivní pro občany a přispěje ke zvýšení návštěvnosti náměstí.

Relaxační zóna

Jednou z dominant projektu je propojení náměstí s Valovou uličkou. Ta by se ve spolupráci s městem měla přeměnit v klidovou a relaxační zónu pro obyvatele. V objektu by se po dokončení stavebních prací měly nacházet komerční prostory, zcela nový penzion, ordinace lékařů, kanceláře, restaurace s kavárnou a také bytové jednotky.

„Přestavba historických budov je soukromým projektem," říká královédvorský starosta Jan Jarolím a pokračuje: „Jsem velice rád za každou takovou aktivitu obyvatel, která vede ke zkrášlení našeho města. Měl jsem možnost prohlédnout si vizualizace stavby, které se mi velmi líbily. Těším se na to, až bude projekt dokončen, protože náměstí T. G. Masaryka zcela jistě oživí."