Lidová řemesla v Kohoutově slaví čtvrt století existence. Tradice řemeslných trhů v Kohoutově je spjata s otevřením Keramického studia Jarmily Tyrnerové. První trhy se zpočátku konaly na zahradě keramické školy.

Jak postupně počet trhovců vzrůstal, přišla i myšlenky vzít trhy pod patronát obce. A tak se v obci na Trutnovsku, která je spjatá s tradicí košíkářství, jednou ročně sjíždějí trhovci různých řemesel. První řemesla uspořádaná obcí se konala v roce 1995 o počtu 22 stánků a 300 návštěvníků. Dnes se pořadatelé pohybují u čísla 200 trhovců a 5000 návštěvníků. Nejednoho návštěvníka láká také kulturní program, který celou akci doprovází. Na třech pódiích je možno shlédnout divadelní a koncertní vystoupení. Od 11 hodin se v Kostele Nanebevzetí Panny Marie uskuteční mše svatá.

Nejkrásnější kohout v Kohoutově. Plymutka žíhaná chovatele Miloslava Hertla ze Stanovic je nejhezčím kohoutem okresu Trutnov. Vybrali ho návštěvníci sobotních Lidových řemesel v Kohoutově.
Nejhezčí kohout je Američan, kokrhá ve čtyři ráno

Lidovou tržnici zaplaví stánky od 9 hodin. Přichystán je bohatý doprovodný program. Na hlavním pódiu vystoupí nejen Podzvičinka, ale také skupiny Řemdih, UGD, Benjaming´s Clan, Queenie. Na druhém pódiu zahrají kapely Fámy, The Last Revolution, Paya May, Lístek a Mina. Připravena jsou i loutková představení pro děti, ukázka šermířů ze skupiny Durabo a již tradiční soutěž o nejkrásnějšího kohouta okresu. Zájemci také mohou jako každý rok využít Dne otevřených dveří v Pekárně Roland a ochutnat tam čerstvé pečivo.

Jaroslav Balcar z Libňatova se věnuje od roku 1974 chovu plymutek žlutých, s jejich kohoutem zabodoval v sobotu 3. místem v Kohoutově. Doma má i kolumbijské plemeno plymutek bílých.
Na hřebínek dostávají máslo, do jídla kopřivy