Naposledy bude tento víkend ve SkiResortu Černá hora – Pec možné lyžovat na víc než deseti kilometrech sjezdovek. Od pondělí dojde k omezení provozu jak na Černé hoře, tak v Peci pod Sněžkou.

Podmínky jsou i nadále dobré. Na Černé hoře se aktuálně lyžuje na 4,1 kilometru sjezdovek, na kterých leží zhruba 20 centimetrů sněhu. „Díky nočním mrazům jsme dokonce zasněžovali, tak aby na víkend byly podmínky pro lyžaře co nejlepší. Pro návštěvníky je tak připravená sjezdovka Anděl a Ford Černohorská," ujišťuje ředitel SkiResortu Petr Hynek.

Kvůli očekávanému teplému počasí se zdá, že tento víkend bude definitivně poslední s takovou nabídkou. „Provoz zachováme i v příštím týdnu, určitě ale půjde o méně sjezdovek než do neděle," dodává Petr Hynek.
Kvalitě sjezdovek výrazně pomohlo sněžení ze začátku týdne. Toho využívají i v nedaleké Malé Úpě. „Na začátku týdne napadlo, ale nevěřili jsme, že to vydrží. Vydrželo, a tak si letos ještě jednou zalyžujeme. O víkendu se na Pomezkách vleky znovu rozjedou," hlásí provozovatelé.

Lyžuje se i ve Špindlerově Mlýně, ve Svatém Petru a na Hromovce. Od pátku do neděle je v provozu i lanovka na Medvědín, vždy v půlhodinových intervalech. Od pondělí bude provoz omezen pouze na dvousedačku a sjezdovku 4 a 4b ve Svatém Petru.

V Harrachově pokračuje sezona už jen na Červené II v centru, lanová dráha Delta jede od 8 do 16 hodin.