K dokonalosti podle nich chybí jen slunce a modrá obloha, zataženo ale má být i o víkendu. Na sjezdovkách leží až 160 centimetrů prachového sněhu. „Když bude sluníčko, tak to budou azurové Alpy," uvedl majitel areálu Rejdice Martin Martínek. V areálu na pomezí Jizerských hor a Krkonoš mají až 110 centimetrů sněhu. „Jak lyžařská, tak i adrenalinová část areálu je špičkově upravená," dodal. Podle něj je plno na sjezdovkách nejen o víkendu, ale také v týdnu. „Jsou tady školy i rodiny. Jezdí se ale bez front."

Výborné podmínky mají také v areálech v západní části Krkonoš Harrachově, Rokytnici nad Jizerou, Vítkovicích, Benecku či Vysokém nad Jizerou. Zájmu o Harrachov ale v minulých dnech uškodilo uzavření silnice č. 10 z Tanvaldu k hraničnímu přechodu. Zákaz sice kvůli hustému sněžení platil jen pro kamiony, obavy z cesty ale měli i lyžaři.

„Víme od některých lidí, že nepřijeli, protože si mysleli, že je silnice zavřená. Těžko se jim to vysvětluje," uvedl náčelník lanovky v Harrachově Milan Goč. Menší zájem v týdnu měli i rekreanti ubytovaní ve městě, odrazovalo je husté sněžení. V Harrachově v tomto týdnu připadlo 30 až 40 centimetrů.

Kdo se ale vydal na sjezdovky, litovat nemohl. „Podmínky k lyžování jsou skvělé," konstatoval Goč. Sjezdaři ale musí počítat s tím, že až do neděle nebude přístupná červená sjezdovka v Rýžovišti. O víkendu se na ni pojedou závody světového poháru ve skicrossu.