Novinkou tábora bylo i celé pojetí, soustředěné na požární sport a veškerou hasičskou tématiku, jakou jsou například jednotlivé štafety, všeobecné znalosti orientace v terénu, zdravotní výchova, nauka o vázání uzlů a další znalosti, které v požárních soutěžích je nutné znát a tím i trénovat a nadále se v nich zdokonalovat.

Zkvalitnění výcviku bylo i ve vybavenosti. Sbor nemalými prostředky a vlastním úsilím vybudoval kompletní překážkové zázemí, které je vyrobeno tak, aby se dalo jednoduše převážet rozebíratelné. Pochopitelně se v letošním roce nezapomnělo i na to asi nejdůležitější. V červnu 2012 sbor zakoupil ze svých prostředků repasovaný závodní speciál stříkačky, který zvýšil výkonnost v požárním útoku a pozvedl výsledky mládeže sboru, které jsou myslím výborné, obzvláště u mladšího družstva.

Za krátký tříletý časový úsek je ve sboru přihlášených a aktivních takřka 30 dětí ve věku od 6 do 14ti let, což je pro budoucnost sboru velice pozitivní budoucnost. Dětská družstva se rozrostla o další uchazeče a mladé členy (jak v kategorii mladších, tak i starších) a to je i jedním z důvodů, proč tábory pořádáme. Je dobře, že hasičské dobrovolné řemeslo opět nachází zájemce mezi mládeží. Zbývá vyjádřit dík všem sponzorům, kolegům hasičům a přátelům za podporu.

Ladislav Bruckner