Zatímco v řadě obcí regionu chystají typický masopust se spoustou jídla a zábavy, podkrkonošská metropole se musí bez této veselice bohužel obejít.
Hlavní pořadatelé ze sdružení Trutnov – město draka totiž oznámili, že se tentokrát domluvili s radnicí a masopust pořádat nebudou.

I když lidová veselice v Trutnově neměla historicky tradici jako například Studánecký masopust pořádaný v Malých Svatoňovicích, přece jen si našla každý rok mnoho příznivců. Již pět let zpátky si Trutnované vždy našli cestu na Krakonošovo náměstí a zapojili se s vervou i do průvodu masek. Starosta každý rok předal klíče s podotekem, „aby v alejích nebylo nablito", a mohla začít masopustní veselice. Zvláštní pozornost byla každý rok od diváků věnována i divadelníkům ze souboru V pytli z Hrobu, kteří s principálem Petrem Stolařem vždy maškarnímu průvodu vévodili. „Je to docela škoda, předminulý rok jsme si k vám zajeli pro dobroty ze zabíjačky, akorát sníh chyběl, a tak prezentace otužilce byla spíš trochu legrační. Ale pamatuji se, jak bylo náměstí plné lidí," zavzpomínala paní Milena ze středních Čech, která se do Trutnova opět chystala. Příznivci veselice však tesknit nemusejí. V letošním roce je čeká řada jiných slavností, kterým s největší pravděpodobností budou dominovat červnové oslavy 150. výročí prusko-rakouské bitvy u Trutnova. A co se týká současných masopustních radostí, všude v okolí si mohou zájemci vybrat náhradu. Například už v sobotu nejen ve zmíněných Malých Svatoňovicích, ale třeba i v Rudníku nebo Pilníkově.

Na trutnovský masopust zbyly vzpomínky

arnevalový rej si v únoru místo toho masopustního pod širým nebem přesto užijí alespoň ti nejmenší v Trutnově, a to hezky v teple pod střechou. Zábavné odpoledne pro děti od 3 let s Pavlem Novákem začne 28. února od 16 hodin. Tentokrát se z Uffa stane jedno velké zábavné šapitó, kde bude návštěvníky bavit klaun Pavlíno se svou skvělou kapelou.

Zájemce čeká parádní zábava plná tance, soutěží a muziky. O to už se klaun Pavlíno postará. A aby nikdo nepřišel zkrátka, součástí programu v trutovském Uffu bude také vyhodnocení nejoriginálnějších masek či kostýmů.