Během léta se uskuteční na Bojišti tři velké festivaly: Obscene Extreme, Pod Parou a TrutnOFF Open Air. Naopak Artu Kus se v letošním roce konat nebude.

Staré lavice jsou pryč, hlediště v trutnovském areálu Bojiště dostane novou podobu.
Festivaly budou na Bojišti v novém amfiteátru. Skleník a motorest koupil pivovar

"Staveniště je veliké a pokud by se mělo oplotit tak, aby zbytek areálu zůstal veřejně přístupný, šlo by o vysoké náklady navíc. Areál bude proto z bezpečnostních důvodů, aby se nikomu nic nestalo, pro veřejnost uzavřen na dva měsíce," oznámila v pátek 24. března odpoledne mluvčí trutnovské radnice Michaela Dědková.

"Práce na revitalizaci amfiteátru postupují dle harmonogramu a termín otevření areálu před festivalovou sezonou není nijak ohrožen. Momentálně instalujeme konstrukce laviček a obrubníky a provádíme terénní úpravy," upřesnil aktuální stav starosta Trutnova Michal Rosa.

Nové lavičky z modřínu i chodníky ze žuly

Nejviditelnější změnou budou nové lavičky z kovové konstrukce se sedáky a opěradly z impregnovaného sibiřského modřínu. Kapacita nového amfiteátru bude přibližně 1256 míst k sezení. Mezi řadami laviček vzniknou dva nové chodníky ze žulových kostek. Opravy se dále dočká plocha mezi podiem a lavičkami, která bude z hutněného asfaltového recyklátu. Radnice do amfiteátru investuje 9,6 milionu korun včetně DPH.

Trutnov Open Air Music Festival 2013
Na Bojiště se vrací po sedmi letech Věchetův hudební festival Trutnoff Open Air