„Vypracovali jsme zadání pro urbanistickou studii a chceme vyhlásit soutěž na její zpracování," informoval místostarosta Jiří Stuchlík. Uvedl například, že v místě zbourané staré sokolovny by měl vzniknout prostor, který by bylo vhodné využít pro sportovní a relaxační účely. „Dále chceme přesídlit obecní úřad do současného objektu pošty. Na to máme již zpracovaný projekt a čekáme jen na vypsání vhodného dotačního titulu," řekl místostarosta a doplnil, že v místě úřadu by měl vzniknout Spolkový dům se zázemím pro volnočasové aktivity místních občanů.

Z centra obce by měl být také přesunut jinam sběrný dvůr a v neposlední řadě v Rudníku vznikne nový autobusový terminál. Všechny změny by měly vycházet z územního plánu, jehož veřejné projednávání se uskuteční v září.

Blíží se nový školní rok, proto místostarosta obce Jiří Stuchlík zmínil také Základní školu v Rudníku, která již oslavila padesáté výročí existence, nedávno prošla rekonstrukcí a celkovým zateplením. U mateřské školy bylo rozšířeno dětské hřiště. „V současné době pracujeme na projektu sportovního multifunkčního areálu, který by měl vzniknout u našeho fotbalového stadionu. Jednáme s projektanty o napojení stávajících inženýrských sítí a vše konzultujeme se základní školou, která bude moci toto nové sportoviště také využívat," řekl Jiří Stuchlík.

(ves)