Obleva zasáhla i upravené víkendové tratě z Odolova na Paseky. „Zůstal zmrzlý ledovatý podklad na Panské cestě. Opět musíme počkat na sníh, kde by nám stačilo 10 centimetrů a budeme moci opět vyrazit. Jakmile se to změní, hned budeme informovat. Pokud se bude chtít někdo pěšky vyvětrat po Jestřebkách, může využít skibusu, který do konce února jezdí každou sobotu," shrnul situaci v Jestřebích horách starosta Rtyně Zdeněk Špringr.

Velké ztráty utrpěla i trasa z Pomezních Bud do Žacléře, ohrožen je 46. ročník lyžařského přejezdu Rýchor, který žacléřští turisté připravují na 6. února.

Výrazně lepší to není ani v další oblíbené lokalitě, kolem rozhledny Žalý. „Vyjel jsem lanovkou, ale již od rozhledny lesem to byl pěší výlet k rozcestníku, odkud to směrem na Benecko šlo. Dojel jsem nad Rovinky a trochu slušná lyžovačka byla jen od startu tratí kolem hotelu Bára. Lidé, co chodili kolem, říkali, že na Mísečky se ještě dá dojet. Ale místy se lyže musí nést. I sjezdovky začínají být místy bez sněhu a pokud to přes noc zmrzne, vezměte si raději brusle," podělil se o zkušenost na serveru kamzasnehem.cz pisatel Dóča.

Zmíněné Horní Mísečky včera odpoledne hlásily upravené závodní okruhy po pětku a obě svážnice, nějaké trasy jsou k dispozici i na Pláni.

Na Černé hoře má být upraven velký i malý okruh, okruh kolem Světlé a Krakonošova cesta. V Peci pod Sněžkou pak desítka a úsek od lanovky Hnědý vrch po Zahrádky.

Zhruba dvoukilometrovou trať stále nabízí uměle zasněžovaný okruh Vejsplachy u rybníku ve Vrchlabí.