Od 6. do 7. srpna čeká výluka na trati mezi Častolovicemi a Týništěm nad Orlicí na Rychnovsku, od 8. do 10. srpna bude kvůli výluce omezený provoz vlaků mezi Jaroměří a Českou Skalicí na Náchodsku.

Další výluka v pondělí a v úterý vždy od osmi do 16.50 hodin potrápí cestující v Pardubickém kraji na trase mezi Vysokým Mýtem a Chocní, vlaky tady budou nahrazeny autobusy.

Výluka mezi Týništěm a Častolovicemi se uskuteční 6. a 7. srpna v době od osmi do 16 hodin. Jízda vlaků mezi Jaroměří a Českou Skalicí bude omezena od 8. do 10. srpna od 7.45 do 13.40 hodin. Přepravu cestujících v úseku výluky zajistí České dráhy náhradními autobusy.

Dráhy upozorňují, že případnou přepravu cestujících na invalidním vozíku je možné zajistit náhradním vozidlem, je ji však nutné nahlásit 24 hodin před cestou.

Na celé tři týdny, od 11. do 31. srpna, je pak nahlášena částečná výluka na hlavním železničním koridoru, a to mezi mezi stanicemi Brandýs nad Orlicí a Ústí nad Orlicí. Mimo provoz bude jedna kolej a cestující by se tak měli připravit na zhruba 20minutová zpoždění většiny rychlíků. Dva z dálkových vlaků dokonce pojedou do Brna odklonem přes Havlíčkův Brod.

Částečnou výluku ve stejných dnech čeká také navazující úsek vedlejší tratě z Ústí do Letohradu.