Ti, kteří s sebou přinesou na pokladnu předvést své vysvědčení, na němž nebudou horší známky než jedničky a dvojky, zaplatí za vstup symbolických deset korun. V restauraci U Lemura si navíc premianti mohou pochutnat na ovocné palačince, k níž dostanou i malé překvapení.

„Školáci i studenti mají za sebou první pololetí školního roku. Za snahu v lavicích si zaslouží odměnu. V ZOO Dvůr Králové jsme proto na následující týdny připravili prima akce pro děti, ale i dospělé," zve do zahrady Andrea Jiroušová, která nalákala i na další zajímavý program zahrady: „Na konec školního pololetí navazují jarní prázdniny. Vypravte se s dětmi do dvorské zoo. Vždy ve středu a pátek v období od 1. února do 13. března od 13 hodin se můžete těšit na komentované prohlídky po zahradě, které budou k dispozici v rámci základního vstupného. Průvodce vás seznámí se zajímavostmi ze zákulisí zahrady a zodpoví všechny vaše otázky."

Každý den po celou dobu prázdnin budou pro veřejnost navíc připravena zadání pátracích kvízů. Návštěvníci si tak mohou prohlídku zoo zpestřit vědomostní soutěží, přičemž kvízy jsou k vyzvednutí zdarma na pokladně. Vyhodnocení správných odpovědí si lidé budou moci zkontrolovat v Galerii Zdeňka Buriana.