Jednou z nich je Ledová jízda, závod psích spřežení připomínající odkaz prvního českého polárníka Dr. Václava Vojtěcha. Letos se u musherského klání sešla dvě výročí a pořadatelé si toho jsou vědomi. „Jedeme pětadvacátý ročník, ale hlavně od založení závodu uplyne 30 let. A to už si zaslouží pořádnou přípravu a něco navíc," předeslal už v září jeden z organizátorů Aleš Pícl.

Jenže člověk míní a příroda mění. Start jubilejní Ledovky byl plánovaný na 13. – 15. února se startem v Dolním Dvoře, to už ale neplatí. „S ohledem na špatné sněhové podmínky je závod přesunut na 3. – 5. března," oznámili pořadatelé.

„Sníh není, ale my to nevzdáváme, a proto jsme připravili nový termín. Vše krom data zůstává nezměněno," dodal Aleš Pícl.

Vrásky přibývají i pořadatelům Lyžařského přejezdu Rýchor, který žacléřští turisté pořádají přes 40 let a konat se má tuto sobotu.

„Přejezd bude, je přihlášených přes 130 lidí a vypravíme na Pomezní boudy tři autobusy. Domluvené je i otevření restaurací po cestě, jediný rozdíl bude v tom, že půjdeme pěšky," potvrdil za KČT Žacléř Václav Čech. „Téměř vždy nám na počátku února počasí přálo, letos to dopadlo takhle a nic s tím nenaděláme. Alespoň, že meteorologové hlásí polojasno" dodal.