Tyto nálepky mapují zajímavá místa v regionu, která máte možnost navštívit a po jejichž prohlídce si zakoupíte právě tuto vizitku. Ta se tak stává nejenom suvenýrem z cest a sběratelským artiklem, ale také dokladem vašich turistických aktivit a dovedností. Vizitek, které se vlepují do turistického deníku, bylo doposud v Čechách a také na Moravě vydáno více než 2200 druhů.

„Ze čtyř již zmíněných vizitek, které nyní můžete zakoupit u nás v Turistickém centru v Semilech, jsou dvě vydány ve druhé verzi, v nové úpravě a s novými fotografiemi, dvě vizitky jsou zcela nové. Návštěvníkům připomenou jedny z nejzajímavějších míst v Semilech a blízkém okolí: Semily (kategorie město), Riegrovu stezku (kategorie přírodní zajímavosti), Muzeum a Pojizerskou galerii Semily (kategorie expozice a muzea) a Sejkorskou kapličku (kategorie církevní objekty)," upřesnila Ludmila Krupčíková, pracovnice Turistického informačního centra v Semilech.

Navštěvování zajímavých a atraktivních míst naší vlasti se pro mnohé stalo aktivním a zdravým způsobem trávení volného času v přírodě.V nejlepším případě se výletů účastní celá rodina. Odměna v podobě vizitky pak dokáže „nastartovat" nejednoho malého i velkého turistu a přivést ho v podobě celodenního výletu až do cíle.

Ludmila Krupčíková, Jana Velová