Rodičky čeká také modernější prostředí. Novinkou je nově zřízený sekční sál, který umožní porodníkům provádět císařské řezy přímo v prostorách porodnice. "Chceme ještě doplnit vybavení gynekologie o novou laparoskopickou věž a instrumentárium a ambulantní trakt například o nové ultrazvuky," upřesnil Kestřánek.

O tom, jak to vypadá na porodním sále v Trutnově, se mohou přijít přesvědčit zájemci v pondělí 11. října při dni otevřených dveří od 17 hodin. K dispozici pro případné dotazy budou primář i porodní asistentky.

Nový primář gynekologicko-porodnického oddělení trutnovské nemocnice Jan Kestřánek (vlevo) s kolegou lékařem Karlem Červíčkem.
Premiéru v trutnovské porodnici obstarala osminásobná rodička

Jan Kestřánek zároveň připomíná, že nechce, aby vedle porodnictví zaostávala gynekologie. "Chtěl bych rozšířit spektrum operací na gynekologii, aby ženy nemusely jezdit na speciální operace do Hradce Králové. Jsem přesvědčen, že jsme schopni je provést ve stejné kvalitě v Trutnově. V lékařském týmu na to máme odborníky," řekl.

O tom, že nemluví jen do větru, svědčí první takový počin. V úterý lékaři gynekologicko-porodnického oddělení v Trutnově provedli laparoskopickou operaci, která se až dosud dělala pouze na klinice.

Trutnovská porodnice znovu otevře 1. října.
Porodnice v Trutnově otevře 1. října, sehnala primáře z fakultní nemocnice