Žáci ZŠ Karla Klíče se tak mohou těšit na cestu do nově vybudovaného Olympijského parku na Letné. A jaké možnosti se dětem nabízejí? „Budeme si moci zasportovat na největší ledové ploše, která kdy byla u nás postavena (5000 m²), zahrát si hokej na dvou venkovních hřištích, vyzkoušet běžkařskou trať, biatlonovou laserovou střelnici, snow park nebo curlingovou dráhu. Až nás sportování unaví, můžeme zhlédnout přímé vstupy z olympiády na 100 LED obrazovkách, navštívit fun zónu s televizním studiem, podívat se na hudební vystoupení, nebo získat podpis od některé známé osobnosti, které každý den park navštíví. Zapojit se lze i do interaktivního rozhovoru s olympionikem, prostřednictvím telemostu mezi Prahou a Soči," nastínil možnosti ředitel Jaroslav Sogel.

Největší úspěch škola dosáhla v soutěži kreativity. Žáci vyráběli fandítka a transparenty a jak pro první, tak pro druhý stupeň z toho bylo druhé místo. „Třešničkou na dortu byla soutěž ve sportovním videu, které natočil Jakub Doležal s pomocí spolužáků z osmých tříd. Dostalo 36 573 hlasů a bylo vyhlášeno nejlepším videem ze všech," doplnil Jaroslav Sogel.

Do Olympijského parku na Letné dostali pozvánku i žáci Základní školy Úpice – Lány. Ti obsadili v kraji třetí místo.

Olympijskou Letnou zaplní také školáci z Trutnovska„Po seznámení se s propozicemi tělocvikáři ani na okamžik nezaváhali a školu do soutěže přihlásili," říká učitelka Iveta Votočková. Vzápětí za vydatné pomoci Vojty Jarého, žáka 9. třídy, natočili videoklip a v hodinách praktických činností vyrobili fandítka. „Díky hlasům veřejnosti začaly přicházet na účet školy první body a nakonec úpická škola obsadila v kraji skvělé třetí místo, což znamená, že v době ZOH navštíví Olympijský park Soči – Letná čtyřicet žáků," shrnula společné úspěšné snažení Iveta Votočková.

Moje olympiáda:
- je souhrnný název pro sérii čtyř soutěží (kvíz, kreativa, video, štafeta) určených základním školám a odpovídajícím třídám víceletých gymnázií. Cílem Českého olympijského výboru je zapojení škol do nového projektu na podporu sportu a zdravého životního stylu – Česko sportuje, a to prostřednictvím propojení této série soutěží s nadcházejícími ZOH 2014 v Soči.