„Žacléřská ambulance je dlouhodobě ztrátovým pracovištěm. K rozhodnutí nás vedl i fakt, že se zde dlouhodobě snižuje počet ambulantních pacientů,“ vysvětlil ředitel trutnovské nemocnice Miroslav Procházka. Zároveň dodal, že loni skončilo oddělení se ztrátou ve výši 160 tisíc korun a je ekonomicky neudržitelné. V porovnání let 2018 a 2017 nemocnice zaznamenala v ambulanci pokles pacientů o 10 procent. Při srovnání prvních pololetí roků 2019 a 2017 jde o pokles dokonce o 22 procent.

Ambulance v Žacléři byla dosud otevřena každé úterý od 8 do 14.30 hodin. Pacienti budou od začátku září dojíždět do nemocnice v Trutnově. „Nemocniční ambulance je samozřejmě mnohem lépe a moderněji vybavena, tudíž pacientům nabídneme kvalitnější služby,“ konstatoval ředitel nemocnice Miroslav Procházka. Kapacita ambulance je podle něj dostačující a bez problémů pojme další pacienty. „Navíc máme k dispozici plný komplement vyšetřovacích metod, ať už RTG, magnetickou rezonanci či CT. Už nyní je využívají pacienti ze Žacléřska,“ doplnil primář ortopedie Aleš Chaloupka.

V Trutnově jsou v plném proudu opravy na silnici v ulicích Pražská a Na Struze, které provádí Ředitelství silnic a dálnic.
Pražská a Struha jsou v péči strojů. Pozor na výjezd z parkoviště