Nejdéle zdejší policisté hledají Stanislava Skrbka, narozeného 27. 12. 1925. Pohřešovaný Skrbek odešel dne 5. 7. 1994 z domova. Od té doby se nikomu neozval a jeho současný výskyt ani pobyt nebyl zjištěn. Tehdy 69letý muž měl jet kempovat na Moravu, od té doby po něm není stopy. Dnes by měl pohřešovaný muž bezmála 97 let, fotografie, kterou mají policisté k dispozici je stará možná půl století.

Zajímavý příběh se váže ke zmizení Jiřího Kytlera. Již 19. června 2004 pobýval v Národním parku Plitvická jezera v Chorvatsku, kde ho postihl úraz, po kterém byl hospitalizován v nemocnici v Rijece. „Víme, že po úrazu byl zmatený. Z nemocnice odešel následujícího dne a nikdo o něm do současné doby nic neslyšel,“ přiblížila vrchní inspektorka krajské policie Adéla Fialová. Po pohřešovaném bylo vyhlášeno pátrání i v Chorvatsku, bezvýsledně.

Prototyp Fet tašky z Frýdlantu
FET tašky táhnou krajem, policisté je chtějí po obcích. Zapojí se i Jablonec

Mezi hledanými zaujme třeba osoba 65letého Ivana Holánka. Pátrání po něm bylo vyhlášeno 12. 5. 2021. Hledaný se v místě trvalého ani přechodného bydliště nezdržuje a jeho současný pobyt není znám. Nelze vyloučit, že uprchl a skrývá se mimo Českou republiku. „Byl odsouzen pro trestnou činnost násilného charakteru a nenastoupil výkon trestu odnětí svobody,“ dodala Fialová.

Mezi dalšími hledanými ze Semilska je například muž ukrajinské národnosti a dokonce i obyvatel Švédska.