V místě Petrovy boudy bylo rušno už na konci 18. století. Po devastujícím požáru v roce 2011 ale byl osud oblíbeného místa hodně nejasný. Teď už prostoru v nadmořské výšce přes 1200 metrů vládnou dělníci.

„Stavební práce začaly v květnu, už skončila demolice původní trafostanice, kterou nahrazuje trafo dočasné. Hotové jsou ležaté kanalizace, osazení jeřábu, základy objektu A, zahájené jsou práce na základech objektu B," informoval Martín Havlík ze společnosti Snowy Chalet. „Žádné podstatné komplikace, mimo zvláštních klimatických podmínek které omezují stavbu, se zatím neobjevily," dodal.

„Stavební sezona tady začíná pozdě na jaře a končí brzy na podzim. Ani během léta si nemůžeme být jisti, že nám klimatické podmínky dovolí stavět. Proto je harmonogram stanovený na tři roky," upozornil Martin Javůrek z dodavatelské firmy Stas Vrchlabí.

U obou objektů letos investoři počítají s dokončením hrubých staveb. „Záměrem je dokončit stavbu do prosince 2019, náklady jsou odhadnuté na 120 milionů korun," potvrdil Martin Havlík. „Při stavbě budeme výhradně používat současné technologie a vysoce kvalitní materiály, které jsou vhodné a obvyklé do podmínek hřebenů Krkonoš, tedy kombinace kamene, dřeva a měděné patinované střešní krytiny," dodal.

Celý projekt počítá se třemi objekty. V místě vyhořelé ruiny pro ubytování, stravování a relaxaci, v místě bývalé trafostanice pro zázemí personálu, sklad a garáž a v místě bývalé ČOV pro novou čističku.