Hradecko:

Sobotní finále talentové soutěže Česko Slovensko má talent rozhodlo o vítězi. Stala se jím novobydžovská taneční skupina Diamonds, která se tentokrát ve svém představení vrátila do doby protektorátu Čechy a Morava a připomněla atentát na říšského protektora Reinharda Heydricha a zkázu, která následně postihla Lidice.

Diamonds = vítěz finále Česko Slovensko má talent 2021
Diamanty z Nového Bydžova oživily příběh Lidic, mají zlato

V základní části Kooperativa NBL začíná přituhovat v boji o osmičku znamenající účast v nadstavbové skupině A1. Velmi důležité vítězství nad přímým konkurentem zaznamenali v 17. kole basketbalisté Hradce. Východočeši doma zdolali děčínské Válečníky a znovu se posunuli na klíčové osmé místo.

Hradečtí basketbalisté (v bílém) v duelu 17. kola Kooperativa NBL porazili Děčín 87:79.
Vyrovnaná partie? Ne. Sokoli po famózním úvodu přejeli Děčín stylem start - cíl

Nevíte jak ozdobíte vánoční stromek? Pak vám nabízíme inspiraci. Muzeum východních Čech v Hradci Králové připravilo výstavu právě na téma vánočních ozdob.

Rychnovsko:

Sjezdovky v Orlických horách začínají po dlouhé době tepat životem. K lyžařskému areálu na Šerlišském Mlýnu, který se otevřel už první prosincovou sobotu, se ve středu přidaly Říčky a od soboty už to sviští na sjezdovce Skiareálu Olešnice v Orlických horách. Narostly také kilometry upravených bílých stop pro běžkaře.

Z Olešnice v Orlických horách.
Hurá do Orlických hor! "Lyžovačka je naprosto skvělá," vzkazují návštěvníci

Na prodloužený vánoční prodej nyní každý víkend až do vánočních svátků láká Kopeček s chráněnými dílnami sdružení Neratov v Bartošovicích v Orlických horách. Zdejší obchůdek nabízí spoustu dekorace, i té vánoční. A nechyběly ani řemeslné ukázky v podání pletařského umění Petra Zámečníka.

Náchodsko:

Celkem 111 otužilců z mnoha míst republiky se v sobotu po poledni za ideálních zimních podmínek nořilo do vod rybníku Podborný, kde se konal 51. ročník Zimního plavání v Náchodě, který je součástí Českého poháru.

Téměř 130 králíků, kolem 200 kusů drůbeže a zhruba stejný počet holubů i exotické ptactvo. Taková byla nabídka 48. Podorlické výstavy a okresní soutěže drůbeže, králíků, holubů a okrasného ptactva, kterou o víkendu uspořádali ve svém výstavním areálu členové zájmové organizace Českého svazu chovatelů Nové Město nad Metují v Krčíně

Krkonošský deník:

Poprvé v aktuálním ročníku vyšli vrchlabští hokejisté gólově naprázdnou. Pražské Slavii na vlastním ledě podlehli 0:2, když úvodní trefu inkasovali v 10. minutě, druhou pak v pětadvacáté.

Vrchlabští hokejisté v neděli nestačili na soupeře z hlavního města republiky. Pražské Slavii podlehli 0:2.
Na gólmana Málka nevyzráli. Horalé padli se Slavií a v tabulce jdou pod Pražany

Zimní Krkonoše mají svoje kouzlo nejen pro lyžaře. Můžete se vydat například na Stezku korunami stromů v Jánských Lázních, která nabízí nejen krásné výhledy, ale i poznávání přírody. Otevřená je denně od 9:30 do 16 hodin.

Očkovací maraton překonal očekávání, pro vakcínu si přišlo do trutnovského Uffa 2016 lidí.

Při očkovacím maratonu v trutnovském Uffu si přišlo pro vakcínu proti covidu-19 2016 lidí.
Očkovací maraton překonal očekávání, pro vakcínu si přišlo do Uffa 2016 lidí

Jičínský deník:

Jedna z největších sportovních událostí v Jičíně se letos i přes dlouhé dohady uskutečnila. Letošní ročník cyklokrosového závodu Toi Toi Cup klasifikovaný jako Mistrovství České republiky mládeže se v sobotu 11. prosince přesunul z tradiční lokality na Čeřovce k rybníku Šibeňák.