„Vzhledem k tomu, že výročí letos připadlo na neděli, projektový den se v tělocvičně školy konal již v pátek. A k vyhlášenému tématu jsme přidali i jedno vlastní, Správné držení těla," říká jedna z organizátorek, Milena Vymlátilová.

Programu se zúčastnily 1. 3. ročníky oboru Zdravotnický asistent a Zdravotnické lyceum. Třídy si libovolným způsobem připravovaly program, který pak prezentovaly před spolužáky. „Forma byla různorodá od stručných přednášek, přes písně a verše s textem o zdraví, reklamy až po různé scénky, do kterých se zapojilo více či méně účinkujících," popisuje Milena Vymlátilová.

Porota z členů pedagogického sboru měla nelehký úkol. Z šesti zúčastněných tříd se nakonec na 1. místě umístili studenti 3.ZL, na 2.místě 2.ZL a na 3.místě 1.ZA. Za svoji snahu byli nejlepší aktéři odměněni jak jinak, než zdravě. Jednotlivé ceny obsahovaly ovoce a zeleninu, vitamínové bonbóny a tablety, sušené ovoce i toaletní a kosmetické potřeby.

„Cenu ovšem nedostali pouze studenti z prvních tří míst, ale i zbývající třídy. Byla tak ohodnocena i jejich snaha a úsilí," připomněla Milena Vymlátilová.