Nezvyklé zkrácení sezony si vyžádala rekonstrukce silnice mezi Prkenným Dolem a Babím, kterou opravuje Královéhradecký kraj za 158,5 milionu korun. Od dubna do 10. července silničáři opravují úsek mezi Prkenným Dolem a Stachelbergem a lidé se můžou dostat ke Stachelbergu po silnici od Trutnova. Rekonstrukce nyní bude pokračovat další etapou směrem k Babí.

Sraz vojenské techniky u dělostřelecké tvrze Stachelberg přilákal stovky diváků.
FOTO: Stachelberg zaplnila vojenská technika, zájem byl veliký

O vojenskou pevnost s unikátním systémem bunkrů a rafinovanou soustavou podzemních chodeb, vybudovanou na obranu proti Hitlerovi, se starají dobrovolníci ze spolku Stachelberg. Letošní sezona je jubilejní třicátá. Dospělá osoba zaplatí za prohlídku 150 korun, děti od 6 do 15 let 100 Kč.

Do této doby se dostanou návštěvníci ke Stachelbergu pouze po silnici od Trutnova, z druhé strany bude přístupová cesta od čtvrtka 7. dubna uzavřená. V dubnu a květnu bude otevřeno o víkendech.

Pevnost Stachelberg zahájila v sobotu 2. dubna letošní sezonu. Kvůli opravám silnice potrvá mimořádně jen do 10. července.
FOTO: Stachelberg otevřel sezonu, letos potrvá jen do poloviny července

"Poprvé jsme návštěvníky do pevnosti pustili již v roce 1993 a od té doby je zde každý rok provádíme. Celkem jich navštívilo Stachelberg více než půl milionu. Začali jsme u povrchového objektu T-St-S 73 "Polom". Posléze jsme se zavrtali jako krtci pod zem, abychom otevřeli pro návštěvníky část největšího podzemí československého pohraničního opevnění. V průběhu času se areál nadále rozrůstal i na povrchu," uvedli členové spolku Strachelberg.

Historická fotografie bunkru T-S 81a se střílnou v roce 1938.
Stachelberg není Disneyland, chce být autentický. Dostane unikátní střílnu