I proto je prodejna vyzývala, aby si vzali pro čekání do fronty občerstvení, a měla prodlouženou otevírací dobu až do večera.

"Tentokrát nás opět ti nahoře překvapili ze zálohy. Proto jsme nechali mimořádně otevřeno v sobotu z původní otevírací doby 9 - 12 až do 18 hodin, a opět bylo komu prodávat. Během soboty přišlo zhruba padesát zákazníků," uvedla majitelka obchodu Bezva botky Karolína Sobotková.

Testování ve školách. Ilustrační foto
ONLINE: Nouzový stav je minulostí, někteří školáci se vydali zpátky do lavic

"Už je to opravdu tristní, opět nás zavřít na sezonu s Blatného odůvodněním, že si myslí, že už si přeci mohli lidi nakoupit. Ale dodavatelé dětských bot posílají zboží až na začátku března. Takže klasika. Myslet znamená…vědět," poznamenala.

Šárka Čermáková z trutnovské prodejny dětské obuvi Bezva botky zažila ve středu odpoledne a večer obrovský nápor zákazníků. Od čtvrtka musí mít zavřeno.
Lidé vzali obuv útokem. Stáli ve frontě na chodníku, nakupovali do osmi večer

Lidé jsou odkázáni na nakupování přes e-shop. "A to je u dětské obuvi složité," dodala.

Trutnov ve čtvrtek 25. února. Lidé mají povinnost nosit na frekventovaných místech respirátory nebo dvě chirurgické roušky.
Na Trutnovsku mělo covid už 19 999 lidí. Za poslední dva měsíce dvanáct tisíc

V Trutnově jsou od pondělí 1. března uzavřené mateřské školy a školy. V provozu zůstávají pouze pracoviště MŠ v ulici Komenského pro děti ve věku 2-6 let zdravotníků a pracovníků integrovaného záchranného systému a v sociálních službách, a ZŠ R. Frimla a Komenského. Ty zajistí péči pro děti ve věku 6 - 10 let. Městské jesle Trutnov jsou od pondělí uzavřeny. Kompletně uzavřena budou všechna dětská hřiště. Nadále trvá v Trutnově uzavření sportovišť, například skatepark, a altánů v městském lesoparku. Uzavřen bude také venkovní areál Střediska volného času Trutnov.