Částku radnice rozdělila mezi úspěšné žadatele, mezi nimiž jsou například královédvorská farní charita, Sdružení ozdravoven a léčeben okresu Trutnov, dvorské středisko Diakonie ČCE, Oblastní charita Červený Kostelec nebo obecně prospěšná společnost Misericordia, která poskytuje sociální rehabilitaci.

„Cílem dotací je podpora, rozvoj a zkvalitnění ucelené sítě registrovaných sociálních služeb. Určené jsou především pro žadatele s dlouhodobým charakterem činnosti a s celoročním provozem pro seniory, děti a mládež ohroženou společensky nežádoucími jevy, osoby se zdravotním postižením, osoby v krizi a rodiny s dětmi," uvedla Kateřina Pištorová z královédvorského městského úřadu. Dotace mají občanům města přispět k udržení a zlepšení poskytovaných služeb, a tím také ke zkvalitnění jejich života.

Část prostředků byla určená i pro oblast služeb souvisejících se sociální oblastí. Tedy těch organizací, které v rámci dobrovolnické činnosti sdružují občany za účelem smysluplného trávení volného času, podporují zdravý životní styl seniorů nebo osoby se zdravotním omezením či postižením, rodin s dětmi. V této oblasti se žádostí uspěly například Královédvorská Arnika, Svaz diabetiků ČR, Klub důchodců v Sadové a v Žirči, Mateřské centrum Žirafa nebo dvorská organizace Svazu postižených civilizačními chorobami v ČR.