Safari Park se zároveň blíží ročnímu návštěvnickému rekordu za posledních dvanáct let, který zaznamenal v loňském roce, kdy navzdory jarním covidovým uzávěrám přijelo do Dvora Králové 543 772 lidí.

Vysoké návštěvnosti pomohl také seriál televize Prima ZOO, který se odehrává v prostředí safari parku a po prázdninové pauze se od úterý 30. srpna znovu vrací na obrazovky. Filmaři budou pokračovat v natáčení 2., 5. a 6. září v různých částech areálu zoologické zahrady.

Hvězdy televizního seriálu ZOO zahájily letní sezonu v Safari Parku Dvůr Králové, Eva Burešová měla koncert.
FOTO: Natřískáno! O koncert Evy Burešové v safari parku byl obrovský zájem

„Letošní návštěvník s číslem 500 tisíc dorazil brzy, dokonce nejdříve v novodobé historii zahrady. Jsem nesmírně rád, že novinky v safari parku milovníky přírody lákají. Všem našim příznivcům upřímně děkuji za trvalou podporu a přízeň,“ uvedl ředitel Safari Parku Přemysl Rabas. Letošní prázdninová návštěvnost se blíží 300 tisícům, v červenci se vyšplhala na 153 785.

Hlavní role v seriálu ZOO patří osmnáctileté herečce Michaele Pecháčkové, v březnu natáčela také v pavilonu žiraf.
Při natáčení seriálu ZOO si štáb nejvíc pochvaluje hyeny, složité je to s hady

Jubilejními půlmiliontými návštěvníky letošního roku se stali ve čtvrtek 25. srpna manželé Stejskalovi z Litoměřic, kteří do Safari Parku jezdí pravidelně. „Při naší pravidelné dovolené v Krkonoších si Safari Park nenecháme nikdy ujít, chodíme alespoň jednou každý rok. Nejraději máme žirafy a surikaty, letos se těšíme na tučňáky,“ řekli manželé.

Manželé Stejskalovi z Litoměřic se stali půlmiliontým návštěvníkem Safari Parku Dvůr Králové v letošním roce. Odměnil je ředitel Přemysl Rabas.Manželé Stejskalovi z Litoměřic se stali půlmiliontým návštěvníkem Safari Parku Dvůr Králové v letošním roce. Odměnil je ředitel Přemysl Rabas.Zdroj: Simona Jiřičková/Safari Park Dvůr Králové

Symbolicky je přivítal ředitel Rabas. Stejskalovým předal poukaz na pobyt v Safari Park Resortu se stylovou africkou večeří v Safari pivovaru a zážitkem Žirafám z očí do očí. Tento balíček začal resort nabízet zcela nově všem, kdo se tam chystají vyrazit v průběhu podzimu.

V loňském roce dorazil půlmiliontý návštěvník 1. listopadu, byla jím paní Vlaďka z Choustníkova Hradiště.

Ředitel Safari Parku Dvůr Králové Přemysl Rabas poděkoval paní Vlaďce z Choustníkova Hradiště, která se stala půlmiliontým návštěvníkem letošní sezony.
Do safari parku už přišlo půl milionu lidí. Odměna do Choustníkova Hradiště

Nová lákadla

Safari park v letošním roce otevřel největší expozici pro tučňáky v České republice, která je součástí rozsáhlého projektu West Cape představující zvířata z oblasti jihozápadní Afriky. Mezi hejno tučňáků brýlových tam mohou lidé vstoupit, expozice je průchozí, což nemá v zoologických zahradách obdoby. Tučňáky zatím doplňují ještě plameňáci růžoví a další vodní ptáci. Těsně před dokončením je ve stejné části areálu také nový velký výběh pro velké kopytníky nebo voliéry pro pelikány, volavky obrovské a mnoho dalších druhů.

Tučňáci brýloví se stali velkou atrakcí v Safari Parku Dvůr Králové.
Tučňáci si ve Dvoře Králové zamilovali bazén, dokonce v něm i spí

Rozsáhlou opravou prošlo největší terárium Vodních světů, které nově představuje kriticky ohrožené krokodýly štítnaté. Pozornost přitahuje i největší evropská expozice pro hrochy obojživelné, která se otevřela v loňském roce, nově opravený pavilon pro hrošíky liberijské a mnoho dalších výběhů a expozic afrických zvířat.

Hvězdy televizního seriálu ZOO zahájily letní sezonu v Safari Parku Dvůr Králové, Eva Burešová měla koncert.
Sid, Viky, Haďák, Albert, starosta. Na hvězdy seriálu se vrhli lovci autogramů

Více lidí do zoo přišlo v létě i přes zdražení vstupného. Vstupné v hlavní sezoně pro dospělého placené v hotovosti na pokladně meziročně zdražilo o 30 korun na 270 korun. Při platbě kartou nebo při nákupu vstupenek na internetu je vstupné nižší až o 50 korun. Za vjezd do areálů safari vlastním autem zájemce zaplatí 370 korun za auto, loni byl vjezd auta za 350 korun.

V Safari Parku Dvůr Králové je nově otevřená lanová vyhlídka uprostřed panoramatické lávky mezi výběhy, ze které můžou návštěvníci pozorovat z trochu jiné perspektivy žirafy, zebry, antilopy nebo nosorožce.
Navštěvovanější než Pražský hrad. Lídrem turistických cílů v kraji zůstává zoo

NÁVŠTĚVNOST SAFARI PARKU DVŮR KRÁLOVÉ

1. 1. - 25. 8. 2022: 500 000

celý rok 2021: 543 772

červenec 2022: 153 785

rekordní denní návštěvnost 2022: 6. července 8 296

rekordní návštěvnost ve všední den: úterý 2. srpna 8 002

Žirafy jen tak něco nerozhodí, provoz aut v safari berou s nadhledem.
Při jízdě v safari si musí dát lidé pozor na lvy, připraven je střelec se zbraní