VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Restaurace zcela bez kuřáků

Dvůr Králové– Restaurace, kde se nekouří, je vnaší republice stále ještě „bílou vránou“. Jak to funguje, zkouší od Nového roku USlunce.

29.1.2010 2
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: DENÍK/Miroslav Kucei

Známá restaurace v centru města se tak stala průkopníkem nového stylu, který k nám přichází. „Často cestujeme a jinde ve světě je normální, že se v takových podnicích nekouří. Proto jsme se rozhodli to přenést i k nám,“ vysvětlil Robert Nosek, jeden z provozovatelů. Jeho kolegyně Michaela Burešová doplnila, že mezi hosty mají mnoho rodin s dětmi, které nekuřácké prostředí také vítají. „První zkušenosti jsou po měsíci pozitivní. Naši hosté prostředí bez popelníků ocenili. Negativních reakcí máme minimum,“ dodala.

Pozitivně vidí změnu také jeden z častých hostů, populární herec Robert Jašków, známý z řady televizních seriálů, nejvíc asi jako Vasil z „novácké“ Ulice. Ve městě má chalupu a U Slunce je štamgastem. „Přestože sám jsem kuřák, restaurace bez cigaret mě potěšila. Bez nepříjemného kouře si tu vždycky vychutnám pivo nebo výborné jídlo. A potom se zase, krásně voňavý, vracím ke své ženě,“ uvedl. Není jediný, kdo si chce klidné posezení vychutnat bez nepříjemného tabákového odéru.

Samozřejmě i sem ale mohou kuřáci vyrazit, protože, jak uvedl Robert Nosek, váží si každého zákazníka. „Pro ty, kteří se neumí bez cigaret obejít, jsme připravili venku krytou kuřárnu. V létě mohou využít celou zahrádku,“ doplnila Burešová. Pokud si někdo pronajme salonek, může kouřit i tam.

Restaurace U Slunce ale moderní trendy nesleduje pouze v oblasti nekouření. Novinky tu zavedly také do kuchyně. „Využili jsme rady, které nám navrhli dva známí odborníci na gastronomii, Ivan Vodochodský a Zdeněk Pohlreich. Jedná se například o používání čerstvých surovin. V podstatě se nyní obejdeme bez mrazících boxů,“ vysvětlil Nosek.

„Bez mrazáků se obejdeme, protože nám maso a zeleninu zavážejí každý den,“ doplnil Nosek. Zároveň tím vyšli vstříc nárokům návštěvníků. „I díky stále většímu počtu článků a televizních pořadů o vaření, si hosté mnohem víc vybírají. Mají zájem o jídla, která by si doma sami neuvařili. Kladou také vyšší nároky například na kvalitu masa nebo zeleniny. I v tom jim nyní vycházíme vstříc,“ doplnila Michaela Burešová. Snaží se tu tak naplňovat i stále populárnější styl wellness.

Autor: Bedřich Machek

29.1.2010 VSTUP DO DISKUSE 2
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Exoti na prodej.
AUTOMIX.CZ

Exoti na prodej: O těchto autech jste určitě nikdy neslyšeli. Ale můžete je mít

Ilustrační foto

Práce v lese skončila tragicky

Fujavec lámal stromy i na Náchodsku a Trutnovsku

Trutnovsko - Silný vítr, který předpovídali meteorologové, se do hor a Podkrkonoší přihnal už ve čtvrtek večer a během noci si vzal na paškál hlavně stromy. Hasiči podle ranních informací zasahovali v Královéhradeckém kraji během noci až do sedmi hodin ráno v 52 případech.

KRNAP hledá další laureáty Ceny ředitele. Navrhněte osobnosti

Vrchlabí - Správa KRNAP chce už osmým udílením Ceny ředitele Správy Krkonošského národního parku vyzdvihnout osobnosti, které svou prací, výkony a občanskými aktivitami představují či představovaly významný přínos pro Krkonošský národní park či Krkonoše jako region.

Byl zvyklý na potřásání rukou, teď převzal cenu od prvního muže českého fotbalu

Dolní Kalná - Dlouholetý funkcionář FK Dolní Kalná je už týden nositelem ceny Jana Modřického za celoživotní práci pro fotbal.

Muž neunesl rozchod s přítelkyní. Hrozí mu pět let vězení

Trutnovsko - Úpičtí kriminalisté zadrželi ve Rtyni v Podkrkonoší čtyřiatřicetiletého muže. Zahájili proti němu trestní stíhání pro nebezpečné vyhrožování, pronásledování a ohrožování výchovy dítěte.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT
>