VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Restaurace zcela bez kuřáků

Dvůr Králové– Restaurace, kde se nekouří, je vnaší republice stále ještě „bílou vránou“. Jak to funguje, zkouší od Nového roku USlunce.

29.1.2010 2
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: DENÍK/Miroslav Kucei

Známá restaurace v centru města se tak stala průkopníkem nového stylu, který k nám přichází. „Často cestujeme a jinde ve světě je normální, že se v takových podnicích nekouří. Proto jsme se rozhodli to přenést i k nám,“ vysvětlil Robert Nosek, jeden z provozovatelů. Jeho kolegyně Michaela Burešová doplnila, že mezi hosty mají mnoho rodin s dětmi, které nekuřácké prostředí také vítají. „První zkušenosti jsou po měsíci pozitivní. Naši hosté prostředí bez popelníků ocenili. Negativních reakcí máme minimum,“ dodala.

Pozitivně vidí změnu také jeden z častých hostů, populární herec Robert Jašków, známý z řady televizních seriálů, nejvíc asi jako Vasil z „novácké“ Ulice. Ve městě má chalupu a U Slunce je štamgastem. „Přestože sám jsem kuřák, restaurace bez cigaret mě potěšila. Bez nepříjemného kouře si tu vždycky vychutnám pivo nebo výborné jídlo. A potom se zase, krásně voňavý, vracím ke své ženě,“ uvedl. Není jediný, kdo si chce klidné posezení vychutnat bez nepříjemného tabákového odéru.

Samozřejmě i sem ale mohou kuřáci vyrazit, protože, jak uvedl Robert Nosek, váží si každého zákazníka. „Pro ty, kteří se neumí bez cigaret obejít, jsme připravili venku krytou kuřárnu. V létě mohou využít celou zahrádku,“ doplnila Burešová. Pokud si někdo pronajme salonek, může kouřit i tam.

Restaurace U Slunce ale moderní trendy nesleduje pouze v oblasti nekouření. Novinky tu zavedly také do kuchyně. „Využili jsme rady, které nám navrhli dva známí odborníci na gastronomii, Ivan Vodochodský a Zdeněk Pohlreich. Jedná se například o používání čerstvých surovin. V podstatě se nyní obejdeme bez mrazících boxů,“ vysvětlil Nosek.

„Bez mrazáků se obejdeme, protože nám maso a zeleninu zavážejí každý den,“ doplnil Nosek. Zároveň tím vyšli vstříc nárokům návštěvníků. „I díky stále většímu počtu článků a televizních pořadů o vaření, si hosté mnohem víc vybírají. Mají zájem o jídla, která by si doma sami neuvařili. Kladou také vyšší nároky například na kvalitu masa nebo zeleniny. I v tom jim nyní vycházíme vstříc,“ doplnila Michaela Burešová. Snaží se tu tak naplňovat i stále populárnější styl wellness.

Autor: Bedřich Machek

29.1.2010 VSTUP DO DISKUSE 2
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

Porážka v hale lídra připoutala Dvůr ke dnu

Koníkovi nepomohl ani vypřošťovací vůz semilských hasičů

Koníkovi nepomohl ani vypřošťovací vůz semilských hasičů

Kuks v obležení. I za slávu se platí

Kuks /FOTO/ - Magické místo, které učarovalo Františku Antonínu Šporkovi na přelomu sedmnáctého a osmnáctého století, k sobě přitahuje návštěvníky jako zemská gravitace. Po vydařené revitalizaci proudí areálem Kuks stále více lidí. A když se k tomu přidá ještě nějaká atraktivní akce, praská ve švech nejen areál, ale i samotná obec.

Ve středu představíme prvňáky ze ZŠ Vlčice a ZŠ Svoboda nad Úpou

Trutnovsko - Ve středu 22. listopadu přinese Krkonošský deník čtenářům další díl svého nového seriálu Naši prvňáci. Jeho prostřednictvím bude představovat tabla jednotlivých prvních tříd základních škol, a to až do pololetního vysvědčení.

Úpice rozšířila kamerový systém o další tři kontrolované body

Úpice - Už osm městských částí v Úpici monitoruje kamerový systém. Policisté i díky dotaci, kterou město získalo, nově dohlíží na další tři místa, které jsou pod nepřetržitou kontrolou.

Skiareál ve Špindlu je nejlepším lyžařským střediskem v Česku. Již potřetí

Špindlerův Mlýn - Prestižní World Ski Awards znají letošní vítěze. Cenu za nejlepší lyžařské středisko České republiky získal již potřetí Skiareál Špindlerův Mlýn. Slavnostní ceremoniál se uskutečnil tradičně v rakouském Kitzbühelu, titul Nejlepší lyžařský resort 2017 získalo francouzské středisko Val Thorens.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT