Slunečná sobota přilákala do Pece pod Sněžkou davy turistů. Pokud chtěli ochutnávat guláše, které navařila z 18 kilogramů masa desítka týmů, nenašli jejich stanoviště jako obvykle na jednom místě na parkovišti Bystřiny u kapličky. Tam se v předchozích ročnících vždy nahromadilo velké množství návštěvníků kolem kotlů, ve kterých aktéři vařili.

Organizátoři letos takové situaci předešli a kvůli současným opatřením rozmístili stanoviště ve velkých odstupech. Kdo chtěl ochutnat všech deset navařených gulášů, musel absolvovat cestu od parkoviště u kapličky kolem hotelu Horizont až pod sjezdovku Javor. Novinka se ukázala jako příjemné změna a nic neubrala na příjemné atmosféře oblíbené gastronomické akce v Peci pod Sněžkou.

Pořadí podle odborné poroty: 1. Jelení louky, 2. SA Velká Úpa, 3. Vydrovy boudy.

Pořadí podle hlasování diváků: 1. Vydrovy boudy, 2. Poco Loco, 3. Bouda Máma.

Příští sobotu 26. září je na programu další vyhlášená kulinářská událost, Maloúpská vařečka. Nebude se konat jako obvykle na parkovišti u hraničního přechodu, ale u kostela. Soutěžit se tam bude o nejlepší krkonošskou polévku. Soutěžící budou vařit nejen polévku, ale také představí další krkonošské dobroty a regionální speciality. Jako tradičně celý den zpestří soutěže o největšího jedlíka v pojídání borůvkových knedlíků, o největšího ohniváka v pojídání papriček a největšího pijáka piva Trautenberk.