Město by tím zvýšilo bezpečnost na nejfrekventovanějším přechodu pro chodce v Trutnově. Nepůjde o temný tunel, podchod bude otevřený směrem k řece. Pokud ŘSD a Povodí Labe svolí k této stavební akci, k její realizaci by mohlo dojít v letech 2022-2023.

"Líbí se nám nápad vybudovat v tomto místě mimoúrovňové křížení v podobě otevřeného podchodu, který by svedl chodce, cyklisty i bruslaře z přechodu v úrovni komunikace pod ni. Tím by se značně zvýšila bezpečnost všech účastníků provozu," řekl starosta Trutnova Ivan Adamec.

Špitálský most v Trutnově.
Třetina mostů dostala špatné známky

"Stavba nového mostu je ideální příležitostí, kdy lze zároveň vybudovat požadovaný podchod. Věříme, že ŘSD na tuto realizaci přistoupí," uvedl Ivan Adamec.

Ředitelství silnic a dálnic nechalo na základě požadavků trutnovské radnice zpracovat studii, která měla ověřit, jestli je možné vyřešit mimoúrovňové křížení cyklistů, chodců a vozidel. Studie potvrdila, že vybudování podchodu možné je. Podchod by byl otevřený směrem k řece. Chodci a cyklisté by měli příjemnější cestu než v temném tunelu.

Trutnovské koupaliště dostává novou podobu, mění se hlavně bazény.
Letos budou v hlavní roli koupaliště. Otevře se parkovací dům či mlýn