Nabízejí lidem nejen tradičního kapra, ale i líny, amury, tolstolobiky či štiku a sumce. To vše se vozí z kolowratského panství v Opočně. „Máme výborné zkušenosti a zákazníci jsou s rybami také spokojeni. Hodně jdou na odbyt i pstruzi, které tu sami chováme," říká Milan Dvořák.

Od pátku 13. prosince je o rybí maso všeho druhu velký zájem. Ceny zůstaly na loňské úrovni. A rybáři, kteří tu slouží denně, vyhoví veškerým požadavkům. „Osm lidí má co dělat. Ryby zabíjíme, na přání zbavíme šupin, vykucháme, svlékneme případně i z kůže, vykostíme i naporcujeme na podkovy, filety, jak kdo chce," dodává Milan Dvořák.

„Zájem je obrovský. Lidé by byli nejradši, kdyby kapr měl dvě hlavy a dvoje vnitřnosti. Po tom je obrovská poptávka kvůli polévce," usmívá se nad kuriózními požadavky Milan Dvořák a dodává: „Uspokojujeme i větší objednávky. Například Horizontu v Peci pod Sněžkou," dodává Milan Dvořák. Přiznává, že osobně má na Vánoce nejradši vepřové maso. „Ryby si dám s chutí, ale u nás v rodině je jím jen já. Takže když, tak spíš pstruha. Hodně rybářů má v oblibě spíš sportovní rybolov," konstatuje Milan Dvořák.

V domku se ostrými noži zručně ohání Petr Vladyka. Práce mu jde od ruky a za chvilku je vše hotovo. I náš kapr je od něj připraven tak dokonale, že ho můžeme doma hodit přímo na pánev.

Vše, co rybáři před Vánocemi utrží, jde zpět do činnosti organizace. Ta si vychovává i řadu následovníků. Rybářská organizace má v petříkovických sádkách padesát tisíc pstruhů, které si sama vychovala a další se už postupně „rodí" v líhni.

Petříkovická sádka je pro zákazníky otevřena ještě dnes a pokud budete hodně zpozdilí, obslouží vás dokonce i na Štědrý den, a to deseti hodin.