Vybrané potraviny pomohou například klientům místního azylového domu, bezdomovcům v noclehárně nebo chudým rodinám dětmi. „Předpokládáme, že potraviny vybrané na Noci venku vystačí až do dalšího ročníku. i proto považujeme akci Noc venku za úspěšnou,“ uvedla Marcela Hauke, ředitelka dvorské pečovatelské služby, jednoho z hlavních organizátorů.

Noc venku se uskutečnila ve čtvrtek 22. listopadu v Hankově domě a na náměstí Václava Hanky. Na akci se vystřídalo asi 400 účastníků, venku přespalo 86 odvážlivců. Přidali se dokonce i žáci základních škol z města a okolí.

Noc venku 2018 ve Dvoře Králové nad Labem. Lidé si vyzkoušeli jaké je přespávat venku a to i v zimně jen s kartony.
86 lidí nocovalo jako bezdomovci

Cílem kampaně je získat trvanlivé potraviny pro lidi v nouzi, přiblížit veřejnosti problematiku bezdomovectví a nabídnout šanci přenocovat na studeném chodníku v chmurném listopadovém počasí.

Organizátoři chtějí vyvolat diskusi o bezdomovectví, bořit o něm mýty a předsudky. Varují, že bezdomovectví čím dál častěji ohrožuje seniory, zdravotně postižené či matky samoživitelky.

Noc venku 2018 ve Dvoře Králové nad Labem. Lidé si vyzkoušeli jaké je přespávat venku a to i v zimně jen s kartony. Portrét dvou bezdomovců.
Stát se bezdomovcem? Stačí shoda blbých náhod