Veverky bušové pocházejí z Afriky. Na rozdíl od veverek kapských, které safari park rovněž chová, liší zásadně ve způsobu života. Nežijí totiž na zemi, ani si nebudují podzemní nory. „Veverky bušové se specializovaly k životu ve vyšších patrech biotopu. Ke spánku nebo při nebezpečí se uchylují na stromy nebo alespoň do houštin,“ tvrdí zooložka Gabriela Linhart.

Žijí buď samotářsky, nebo v malých rodinných skupinách. „Naše dvojice spolu vychází velmi dobře. Uvidíme, jestli se jim u nás do budoucna podaří zplodit potomka,“ říká zooložka.

Veverky jsou ve společné expozici s mangustami trpasličími. „Zvířata se vzájemně respektují a k žádným konfliktům nedochází,“ dodala Gabriela Linhart.

Veverky bušové patří mezi hlodavce a jejich jídelníček tvoří jak rostlinná složka, tak živočišná, zejména drobný hmyz včetně mravenců. Shánění potravy je jednou z mála chvil, kdy je možné tyto veverky vidět na zemi. Samice vyvádějí mláďata po třech měsících březosti a staví si pro ně hnízda v dutinách stromů.