Tropická vedra letošních prázdnin areálu Štastná země ubrala možná stovky návštěvníků, ale stěžovat si tu přesto nemohou. „Chápu, že příjemněji bylo někde u vody, i když i my v areálu jsme se snažili nějaké vodní hrátky připravit. Přivítali jsme zhruba o patnáct procent více lidí než vloni," přináší první hodnocení letošní návštěvnické sezony správce areálu Pavel Faltus.

Poslední velkou akcí je festival s dětskou tématikou, připravovaný na sobotu s názvem Babí léto. Program začíná už v 10 hodin. Obsahuje různé soutěže, přijde kouzelník a zahraje loutkové divadlo. Rozdávat se budou i vstupenky do areálu na příští rok. Od 14 hodin vystoupí kapela Waldovy Matušky, na závěr akce bude probíhat dětská diskotéka.

„V srpnu jsme zde v rámci Slavností slámy měli první Dřevosochání. Třináct renomovaných sochařů tvořilo díla před zraky návštěvníků. V neděli 23. srpna jsme uspořádali dražbu. Bylo to poprvé, hodně lidí se přišlo podívat, jak taková dražba vůbec probíhá. Přesto se některá díla v celkové hodnotě přes 50 tisíc korun prodala," přibližuje sezonu Pavel Faltus. Část uměleckých děl v areálu ještě zůstala, jedná se o větší či menší dřevěné doplňky do zahrad či interiérů.

Areál s největším přírodním hřištěm v republice bude otevřen do konce září ve všedních dnech od 14 do 19 hodin a o víkendech od 9 do 19 hodin. Dětská vstupenka zůstává na stokoruně, cena pro dospělé byla snížena na 60 korun na osobu.

„Už přemýšlíme o další sezoně, místo v ní budou mít koncerty, dřevosochání, mělo by dojít k rekonstrukci objektu občerstvení, kde vznikne malá samoobslužná restaurace. Připravujeme rozšíření dětské ZOO a ubytovací kapacity. Zachováme nabídku prolézaček a dalších dřevěných herních prvků, letos doplněná o repliku hradu Trosky, která se stala opravdovým magnetem areálu," uzavírá Pavel Faltus.

(char, jm)