Roční nájem bude 43,8 milionu korun a firmy musí do areálu za tuto dobu investovat 800 milionů korun. Lyžařský areál v Peci pod Sněžkou získá do nájmu společnost Mega Plus, která stojí za konkurenčním areálem Černá hora, a to za 15 milionů korun ročně. Výše požadované investice za dvacet let dosáhne 350 milionů korun. Po zasedání včerejší mimořádné valné hromady ČSTV to řekl předseda svazu Miroslav Jansta. Špindlerův Mlýn je nejprestižnějším krkonošským střediskem, které disponuje pětadvaceti kilometry sjezdovek.

Převládá víra 
v další spolupráci

„Není to pro mě překvapení. ČSTV a Svaz lyžařů s více než osmdesátiprocentním podílem akcií rozhodly. Věřím, že bude ochráněn majetek společnosti. Všechno bude záležet na tom, jak budou nájemci areál provozovat. O propojení zmíněných firem se hovořilo delší dobu, takže pro mnoho z nás to není novinka," konstatoval bývalý reprezentant ve sjezdovém lyžování Bohumír Zeman. Sám provozuje v horském středisku lokalitu Stoh. „Neumím odhadnout, jak se dotkne toto rozhodnutí lyžování v Krkonoších. Může to být horší, ale i lepší," dodal Zeman.

Špindlerovský starosta Vladimír Staruch věří hlavně v dobrou spolupráci Skiareálu s městem. „Když bude alespoň taková jako dosud, budeme spokojeni," řekl včera Deníku a zmínil například organizování sportovních a společenských akcí, řešení dopravy ve městě a podobně.