Již od 26. prosince budou každou sobotu jezdit dvě linky skibusů. První tzv. „červená linka" povede z Náchoda přes Hronov, Červený Kostelec, Malé Svatoňovice, nově i přes Úpici na Odolov. Druhá „modrá linka" bude jezdit z Náchoda přes Kudowu Zdrój do Karłówa. Každoroční provoz skibusů v Kladském pomezí organizuje a propaguje obecně prospěšná společnost Branka, zabývající se rozvojem cestovního ruchu. Autobusy budou takto jezdit až do 27. února.

Kladské pomezí je oficiální název turistické oblasti v severovýchodních Čechách při hranici s Polskem, která zaujímá rozlohu bývalého okresu Náchod a částečně zasahuje do okresu Trutnov v oblasti Jestřebích hor. Název vychází z historie, kdy tudy procházela důležitá obchodní stezka spojující Prahu s polským Kladskem. Díky Brance a Královéhradeckému kraji zde na hřebenech Jestřebích a Javořích hor a v okolí probíhá každoročně úprava přibližně tří set kilometrů lyžařských tratí, které vedou jak po české straně, tak Polskem.

Jejich mapa je nově k dostání v zimním čísle turistických novin Kladského pomezí. Podrobné jízdní řády skibusů, aktuální sněhové zpravodajství a tipy na lyžařské výlety naleznete na kladskepomezi.cz.