Díky kroužkování se ale dostal až na místo třetí. „Moc děkuji všem lidem na Turnovsku i jiným, to jsem opravdu nečekal. Já jsem do toho šel trochu s tím, že budu na dvacátém místě, protože bitva o přední místa na kandidátce je vždycky veliká. Takže jsem to bral jako vabank, že buď zůstanu jen jako starosta Turnova nebo si k tomu přidám ještě i starosti o kraj, ale ty lidi musí chtít, abych si ty starosti přidal. Takže všem moc děkuji, protože teď ty starosti mám," smál se Hocke.

Na druhou stranu prý ale jiný způsob, jak prosadit zájmy Turnovska v krajské politice moc nebyl. „Jako starosta jsem zjistil, že běh věcí ve městě a v regionu jste schopni ovlivňovat jen do určité míry, takže jsem hledal cestu, jak to zlepšit. A právě mandát v zastupitelstvu Libereckého kraje je jednou z těch cest, která mi přijde pro moji pomoc Turnovsku jako optimální."

Celý sobotní večer přijímal Hocke gratulace jak od známých, tak od své rodiny. „Manželka mi, samozřejmě, blahopřála, ale hned se ptala, kolik to sebere času. A obdobně se ptaly i moje dvě místostarostky. Mohu je ujistit, že se nezříkám času ani směrem k Turnovu, ani směrem k rodině, pokusím se to všechno skloubit, abych zvládl všechno.

Proto třeba nemám ambice být radním Libereckého kraje, protože si myslím, že to není možné, že se to nedá všechno skloubit. A já jsem navíc spoustě lidí v Turnově z oka do oka slíbil, že když mě budou kroužkovat, tak že z Turnova neodejdu a zůstanu starostou. V každém případě ale beru preferenční hlasy jako svůj veliký závazek vůči voličům, který se pokusím co nejlépe využít," dodal Hocke