Hokejoví fanoušci Dvora Králové se na dvě podkrkonošská derby, kterými vstupovali do 2. ligy, pořádně vybavili. Připravili si obří choreografii o velikosti 5x6 metrů, podporující jejich klub. To jim ale před zápasem 2. kola s Trutnovem ukradli fanoušci hostujícího týmu.

VÍTEJTE VE SVĚTĚ ULTRAS

Transparent z prostor dvorského zimního stadionu sebrali trutnovští fanoušci několik hodin před startem utkání, v němž Dvůr Králové zvítězil v poměru 3:1. Zpětně se k tomu doznali na sociálních sítích. A domácím jen posměšně vzkázali: „Vítejte ve světě ultras v druhé lize. Choreo vracíme na místo Vám nejbližší. Na ledě prohra, v hledišti výhra.“

Po prohraném utkání transparent nejprve rozvinuli na trutnovském Krakonošově náměstí. Později ho pověsili na reklamní poutač ve tvaru slona, který stojí u hlavní komunikace z Trutnova na Dvůr Králové.

TROUBENÍ PRO ŠTĚSTÍ

Plechový slon u silnice na hlavním tahu z Trutnova na Jaroměř je majetkem Zoo Dvůr Králové. Během své existence měl už nespočet podob.

„Po domluvě umožňujeme soukromým subjektům, aby ho přemalovaly. Několikrát ho už přetvořil někdo i bez dovolení, ale šlo zatím spíše o kreativní věci. Slon má tak svůj příběh, upozorňuje na zoo, ale slouží ve výsledku všem,“ usmívá se mluvčí zoo Andrea Jiroušová.

Mezi lidmi si plechový poutač získal na velké popularitě. Řidiči na něho často troubí pro štěstí nebo jen proto, aby ho pozdravili. Někteří na něho zatroubí prostě „pro štěstí“.

Novou podobu slon získal třeba v létě, kdy zval na blížící se skautské setkání Obrok, které probíhalo v Trutnově. V minulosti se navlékl i do sportovních dresů, zval na trutnovský festival Cirkuff, přetvořil ho ale i zamilovaný nešťastník.