Zima měla pomalý rozjezd ale Krakonoš nakonec opakování loňské mizérie nedopustil. I poslední víkend jarních prázdnin byla všechna lyžařská střediska v provozu a nabízela velmi slušné podmínky.

SkiResort Černá Hora – Pec má aktuálně otevřených všech pět areálů, tedy Janské Lázně, Pec pod Sněžkou, Černý Důl, Velkou Úpu i Svobodu nad Úpou. Celkově jde o 33 kilometrů sjezdovek. „O předčasném konci sezóny vůbec neuvažujeme. Na sjezdovkách leží 30 – 100 centimetrů sněhu a tak budeme lyžovat určitě do Velikonoc a možná i déle," říká Petr Hynek.

Ve Špindlerově Mlýně měli před víkendem sice potíž se zříceným nástupištěm na lanovku, problém je ale provizorně vyřešený a sněhu je tu stále dost. V provozu jsou všechny sjezdovky na Medvědíně, Horních Mísečkách, ve Svatém Petru, Labské i Stohu.

Většina velkých areálů chce udržet provoz až do dubna. Navíc se bude zlevňovat. „Když nenastane nějaký zlom počasí spojený s oteplením a deštěm, tak by to neměl být problém. Máme stále 70 centimetrů souvislé pokrývky," uvedl Martin Martínek z areálu Rejdice na pomezí Jizerských hor a Krkonoš. V Rejdicích se už jezdí za ceny vedlejší sezony, stejně jako například na Šachtách ve Vysokém nebo Kamenci v Jablonci nad Jizerou. Většina ostatních areálů nabídne levnější lyžování od tohoto týdne.

„U nás to nebude skokově, budeme zlevňovat postupně. Na časových denních jízdenkách o 7 procent týdně," uvedl náčelník harrachovské lanovky Milan Goč. Harrachov bývá v kraji zpravidla nejdéle v provozu. „Základní metou jsou pro nás Velikonoce," řekl Goč.

Dobrá situace je ale i mimo Krkonoše. „Máme za sebou přes 70 dní nepřetržitého provozu a podmínky jsou stále vynikající. Lyžuje se na půlmetrové vrstvě technického sněhu, na malém vleku je ho ještě víc," říká Miroslav Mádr z vleku v Radvanicích v Jestřebích horách.