Jak inspekce uvádí na svém webu Potraviny na pranýři, v úpickém Hotelu Beneš například nebyl zajištěný přístup k teplé vodě, tudíž zde nebyla možná hygienická očista nádobí nebo náčiní, které přichází do styku s potravinami. Nebylo možné si umýt ruce teplou vodou. V provozovně, na stěnách i stropě se vyskytovala plíseň a nečistoty, celkový úklid byl výrazně zanedbaný.

Inspektoři zavřeli kavárnu a pizzerii v Malých Svatoňovicích
FOTO: Inspektoři zavřeli kavárnu a pizzerii v Malých Svatoňovicích

Špinavé bylo také kuchyňské náčiní a různé nečistoty byly na regálech i spotřebičích. V provozovně se dokonce vyskytovala zvířata. Na jednom ze snímků postává pes. Podle inspektorů také velikost či uspořádání prostor pro skladování potravin neumožňuje správnou hygienickou praxi.

K opětovnému otevření provozovny by mělo dojít po odstranění všech nedostatků.