Od příštího týdne bude Skiareál Špindlerův Mlýn totiž postupně utlumovat provoz vleků a sjezdovek. Tento víkend to bude ale ve Špindlu opravdu žít naplno. V sobotu je připravena Maskiáda, dále pak finále sportovní reality show S ČT Sport na vrchol a v neděli tradiční Mistrovství ČR v alpských disciplínách.

„Stále dobré lyžařské podmínky hlásí areály Hromovka a Svatý Petr, kde dospělí mohou celý den lyžovat za 500 korun a děti nad 6 let za 350 korun, rozhodně by si ale návštěvnici neměli nechat ujít ve Špindlerově Mlýně tento víkend, který je opravdu našlapaný zajímavým programem," uvedl ředitel skiareálu Čeněk Jílek.

V sobotu bude probíhat ve Špindlerově Mlýně zábavná Maskiáda, celé město tak ožije maskami. Na své si přijdou velcí i malí. „Ten, kdo bude lyžovat v masce, bude mít jízdné za poloviční cenu," uvedl ředitel Skiareálu Čeněk Jílek. Od 13 hodin začne veselý program na náměstí města, kam dorazí provazolezci. Účastníci akce se mohou zúčastnit průvodu masek, který bude procházet centrem střediska, zahraje DJ i skupina Vacancy. Odpolední zábavu završí diskotéka pro nejmenší v klubu Dolská.

S ČT na vrchol

V sobotu se ve Sv. Petru uskuteční i finále soutěže S ČT Sport na vrchol. Vzhledem k aktuálnímu počasí a sněhovým podmínkám byly organizátory v rámci Mistrovství ČR v alpských disciplínách dospělých zrušeny páteční i sobotní obří slalomy a pojedou se jen nedělní slalomy ve Sv. Petru na černé sjezdovce.

„V průběhu příštího týdne budeme provoz postupně utlumovat, proto návštěvníci mají jednu z posledních příležitostí užít si ve Špindlerově Mlýně slunečné jarní lyžování," dodává Jílek.