Turistická atrakce Krkonoš je otevřená celoročně s výjimkou jediného, Štědrého dne. Čertovská stezka patřila mezi akce, které zpestřují její běžný provoz. Do zimou nadýchané 45 metrů vysoké věže, usazené v krkonošském lese, si vyšláplo první prosincový den 340 návštěvníků. Převážně rodin s dětmi, na které čekal v cíli v restauraci Stezky Mikuláš a upekl jim na rozpálené pánvi palačinky s marmeládou nebo skořicí.


Čertovskou stezku o víkendu před Mikulášem zavedli provozovatelé poprvé loni při prvním roce otevření nového turistického magnetu nejvyšších českých hor. „Loni jsme měli jednoho čerta, letos jsme jich zařadili na Stezku sedm, vystrojených do strašidelných krampusáckých masek. Jsou vyrobené ručně, od našeho dvorního autora dřevěných soch na Stezce, Martina Kučery z Nového Bydžova,“ řekl Zdeněk Pop, marketingový ředitel Stezky korunami stromů Krkonoše.

Dalšími nejbližšími akcemi budou 28. prosince první večerní prohlídka a 1. ledna Novoroční zvonění. „Večerní prohlídky osvětlené Stezky jsou velice atraktivní, probíhají s průvodcem ze Správy Krkonošského národního parku, který zájemcům přiblíží krkonošskou přírodu. Pravidelně je budeme pořádat v únoru a březnu během jarních prázdnin. Při Novoročním zvonění postavíme na vrcholu věže zvoničku, na kterou si můžou lidé zazvonit pro štěstí. Zdarma se bude podávat tradiční čočková polévka, aby se lidí držely v novém roce štěstí a peníze,“ upřesnil Zdeněk Pop.


Stezka korunami stromů Krkonoše byla otevřena 2. července 2017 a během prvního roku ji navštívilo více než 330 tisíc lidí. Tento týden získala ocenění Stavba roku Královéhradeckého kraje. Hlavní sezonu představuje léto, nicméně turisté se po ní procházejí i ve všech dalších ročních obdobích. „Záleží na počasí. Když je mlha, tak návštěvnost není velká. Naopak za hezkého podzimního i zimního počasí máme hlavně o víkendech stále dost návštěvníků,“ uvedl. Převažují Češi, zhruba čtyřicet procent bývá cizinců. Nejvíce přijíždí Poláků, po nich Němců.

V zimním období vyžaduje Stezka speciální údržbu, o kterou se stará parta zaměstnanců. „Jsou na Stezce v dostatečném předstihu před otevřením, aby ji upravili od ledu a sněhu, než na ni přijdou první návštěvníci. Využívají traktůrky s kartáčem, takzvané ridery, posyp provádějí i ručně,“ dodal Zdeněk Pop.