Návštěvnickým hitem se stala nová atrakce v Krkonoších. Stezka korunami stromů, usazená v Janských Lázních, přilákala od červencového otevření přes čtvrt milionu lidí.

„Spokojení jsme, prvotní ohlasy a počty návštěvníků splnily naše očekávání. V létě nás navštěvovali hlavně rodiny s dětmi, na podzim více senioři a skupiny,“ řekl Zdeněk Pop, marketingový ředitel Stezky. Ačkoliv první dny po otevření způsobily v červenci v Janských Lázních obrovský boom, který vedl až k dopravnímu kolapsu ve městě, největší návštěvnost zaznamenala Stezka v srpnu. „Nicméně oba prázdninové měsíce byly z pohledu návštěvnosti velmi atraktivní. Na podzim se návštěvnost snížila, což se hodně odvíjelo od počasí. Mile nás překvapil zájem dětských a seniorských skupin,“ doplnil.

Stezka korunami stromů Krkonoše
Stezku korunami stromů KRNAP vítá. Má se stát novým magnetem

Stezka korunami stromů v Janských Lázních bude otevřená i v zimních měsících. „S tímto dotazem se setkáváme poměrně často. Spousta lidí neví, že Stezka je otevřená kromě Štědrého dne po celý rok. S tím souvisí celkem náročná údržba, každé ráno musíme Stezku připravit do provozuschopného stavu,“ uvedl Zdeněk Pop. Na zimní úklid používají sněhovou frézu, speciální mini traktor s různými nástavci na zametání a posyp, hrabla a lopaty.

Otevírací doba je od listopadu do konce března od 10.00 do 16.00. „Poslední návštěvníky pouštíme na Stezku jednu hodinu před koncem otevírací doby,“ připomenul.

Zatím pouze dvakrát se stalo, že cesta na 45 metrů vysokou vyhlídkovou věž zůstala pro návštěvníky zavřená. „Je to pouze z bezpečnostních důvodů při zhoršených povětrnostních podmínkách. Jednou v létě kvůli bouřce jsme museli uzavřít Stezku asi hodinu před koncem otevírací doby. Podruhé jsme měli zavřeno celý den při nedávné vichřici, která postihla celou republiku,“ vysvětlil Pop.

Adventní období vyplní speciální akce. „V sobotu 2. prosince připravujeme Stezku s Mikulášem, čertem a andělem. Pro všechny děti budeme mít malý dárek. V prosinci chystáme také předvánoční minikoncerty. Další akcí bude Novoroční výstup na Stezku, při kterém se návštěvníci mohou těšit na nealkoholický punč,“ přiblížil program na nové krkonošské atrakci.